Novosti

Politika

Napadnuti Pupovac i Milošević

S obzirom da se napad dogodio pred brojnim ljudima i na mjestu na kojem se zastupnici svakodnevno kreću, on u sebi ne sadrži samo bezobzirnost, već i karakter potencijalno opasnog fizičkog napada, poručuju iz SNV-a

Ap36yab5qopgnkwbkgt8ngqpagl

Milorad Pupovac i Boris Milošević (foto Patrik Macek/PIXSELL)

U petak oko 14 sati na zagrebačkoj tržnici Dolac napadnuti su Milorad Pupovac i Boris Milošević, saborski zastupnici Samostalne demokratske srpske stranke. Kako se navodi u priopćenju Srpskog narodnog vijeća, napad se dogodio ispred bistroa ‘Amfora’ nakon završetka današnje saborske sjednice.

U jednom trenutku Pupovac je osjetio udarac u desnu stranu tijela, od vrata do zapešća desne ruke, a kada se okrenuo vidio je da je pogođen s ostacima hrane. Prema jačini i preciznosti udarca, Pupovac pretpostavlja da je hrana bačena na njega s jednog od bližih stolova za kojima su bili gosti bistroa.

‘Ovo nije prvi ni verbalni niti fizički nasrtaj na predsjednika SDSS-a i SNV-a, ali jeste prvi koji je uključivao i jednog od njegovih najbližih stranačkih suradnika. S obzirom na to da se ovaj napad dogodio pred brojnim ljudima i na mjestu na kojem se zastupnici Pupovac i Milošević gotovo svakodnevno kreću, on u sebi ne sadrži samo bezobzirnost, već i karakter potencijalno opasnog fizičkog napada na njih. Po tome kako je izveden, ovaj napad za cilj je imao otvoreno manifestiranje mržnje, javno poniženje i fizičku ugrozu Milorada Pupovca i njegovog kolege Borisa Miloševića, predsjednika Kluba zastupnika SDSS-a u Hrvatskom saboru’, navodi se u priopćenju SNV-a.

Iz SNV-a poručuju da s obzirom na političku i medijsku kampanju koja se vodi duže vrijeme a posebno proteklih tjedana protiv Pupovca i SDSS-a, ovaj napad ne treba nikog iznenaditi. ‘Ta je kampanja takva da potiče ljude ne samo na mržnju, već i na nasilje prema njemu i institucijama koje vodi, a time i prema narodu koji predstavlja’, zaključuje se u priopćenju.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više