Novosti

Kronika

Oгулин прeд избoримa

У грaду пoд Kлeкoм нaстaвљa сe жeстoкa биткa зa прeвлaст и влaст: ‘Koaлициja СДП – ДСС – ХСП AС билe je нeприрoднa’, тврдe oгулински СДСС-oвци Вуjнoвић и Ивoшeвић

54mk9inmd4lzv8m1djhjzniwxzj

Dvojica Nevena ogulinskog SDSS-a: Vujnović i Ivošević

Predstavnici i pripadnici srpske zajednice u Ogulinu očekuju vanredne izbore za Gradsko vijeće Ogulina. Što se dogodilo u Ogulinu i zašto je pao budžet bile su teme razgovora s Nevenom Vujnovićem, predsjednikom ogulinskog SDSS-a i Nevenom Ivoševićem, zamjenikom gradonačelnika iz redova srpske manjine. Datum izbora još nije određen, jer je Vlada tek nedavno Marinu Kolaković imenovala povjerenicom za Ogulin.

- Nakon lokalnih izbora 2017. godine, niti jedna politička opcija nije imala potrebnu većinu u Gradskom vijeću te je postignut dogovor o političkoj suradnji između SDP-a, Demokratske stranke Srba i vijećnika nezavisne liste Željka Stipetića, nekadašnjeg zamjenika gradonačelnika iz reda Hrvatske stranke prava Ante Starčević. Moglo se pretpostaviti da neće dočekati kraj mandata jer se radi o potpuno neprirodnoj koaliciji socijaldemokrata te desnih opcija hrvatskog i srpskog predznaka. Godinu i pol dana koalicija je funkcionirala kroz rješavanje ciljeva užih skupina ljudi bez zajedničke vizije za unapređenje Ogulina. Neplansko zapošljavanje - uglavnom političkih poslušnika - po gradskim tvrtkama rezultiralo je raspadom koalicije - pojašnjava Ivošević.

Što se tiče suradnje zamjenika gradonačelnika Nevena Ivoševića i gradonačelnika Dalibora Domitrovića, navode da gradonačelnik Ivoševića nije pozivao na sastanke, a također odluke iz domene manjinske scene grada nije donosio u koordinaciji sa zamjenikom. Prije godinu dana gradonačelniku su poslali mail u kojem su ga ‘upoznali’ da ima tri zamjenika i zamolili ga ih tretira jednako, na što nije odgovorio.

- Koalicijskom podjelom ‘plijena’ DSS je na upravljanje dobio gradsku tvrtku Stambeno komunalno gospodarstvo d.o.o. Navedena tvrtka postala je sinonim za malverzacije pa su na društvenim mrežama javno objavljeni nelogični računi te interne prepiske iz kojih se jasno vidjelo stavljanje vlastitih ispred interesa svih građana Ogulina. Višestruko podizanje cijena odvoza otpada samo je dolilo ‘ulje na vatru’- priča Ivošević.

Tvrde da je SDSS u Ogulinu, unatoč kaotičnoj političkoj situaciji, uspio riješiti nekoliko značajnih problema. Navode pomoć pri završetku mjesnog doma, početak sanacije ceste i rješavanja vodoopskrbe Ponikava, projekt mrtvačnice u Drežnici i Jasenku, rješavanje prijevoza učenika, pokretanje sređivanja zemljišnih knjiga u Drežnici, asfaltiranje županijskih i lokalnih cesta.

- Također smo uz suglasnost gradonačelnika pokrenuli projekt izgradnje igrališta u Otoku Oštarijskom za što je ishođena suglasnost županije za prepuštanje dijela zemljišta na kojem će se izgraditi igralište. Kao vrlo važan uspjeh moramo spomenuti pomoć poljoprivrednicima u javljanju na natječaje ruralnog razvoja kroz radionice te povlačenje znatnih financijskih sredstava -ističe Ivošević.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više