Novosti

Kronika

"Otac održivosti"

U Karlovcu je obilježen 166. rođendan velikog naučnika, inovatora i izumitelja Nikole Tesle, rođenog 10. jula 1856. u Smiljanu kod Gospića. U Obrtničkoj komori tim su povodom održana predavanja i predstavljene su inovacije

Large 2

Martina Furdek Hajdin (foto karlovacki.hr)

U Karlovcu je. u petak 8. jula. obilježen 166. rođendan velikog naučnika, inovatora i izumitelja Nikole Tesle, inače maturanta karlovačke Gimnazije, rođenog 10. jula 1856. u Smiljanu kod Gospića. U Obrtničkoj komori Karlovac tim su povodom održana predavanja i predstavljene su inovacije, a cijeli se program održavao pod naslovom "Tesla-otac održivosti".

- Teslin je rođendan prilika u godini kada pokušavamo osvijestiti što nam je ostavio. Njime pokušavamo inspirirati nove generacije kako bi krenule putem inovacija. Tesla je "dobra vibracija" - rekao je među ostalim gradonačelnik Karlovca Damir Mandić, bivši direktor Gimnazije. Osim isticanja značaja samog naučnika bilo je riječi o budućem Nikola Tesla Centru. O tome je govorila županica Martina Furdek Hajdin.

- Unatrag četiri godine slavimo rođendan Nikole Tesle, prateći ga uz izgradnju Nikola Tesla Poduzetničkog centra. U ovom su trenutku u toku završeni radovi s ugradnjom audiovizualne tehnike i svih instalacija koje će taj Centar učiniti zanimljivim. Imamo za zadatak ispričati priču o Nikoli Tesli na atraktivan način - rekla je ona.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više