Novosti

Kultura

Oтвoрeн нaтjeчaj зa 7. фeстивaл дjeчje илустрaциje

Рoк зa слaњe рaдoвa je 12. aприл 2024. гoдинe, a oвoгoдишњa тeмa су илустрaциje oмиљeних ликoвa или сцeнa из бoгaтe ризницe српскe нaрoднe књижeвнoсти

Large ilustracija

Centralna biblioteka SKD-a „Prosvjeta“ pozvala je djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta da sudjeluju na 7. festivalu dječje ilustracije ilustrirajući omiljene lik(ove) ili scenu iz bilo kojeg djela srpske narodne književnosti.

Cilj ove manifestacije je približiti srpsku književnost za djecu najmlađim članovima naše zajednice i potaknuti ih na čitanje i kreativno izražavanje. Krajnji cilj Festivala je približiti djeci kulturu i stvaralaštvo vlastitog naroda.

Rok za slanje radova je 12. april 2024. godine. Tema ilustracije može biti iz bilo kojeg djela za djecu, iz bogate riznice srpske narodne književnosti, prikazana na način kako ih djeca zamišljaju.

Stručni žiri će vrednovati kreativnost i originalnost radova podijeljenih u devet dobnih kategorija (predškolska i po jedna od 1. do 8. razreda). Biblioteka će od najboljih radova prirediti izložbu u dvorani biblioteke, a najbolji iz svake kategorije će biti nagrađeni prigodnim nagradama.

Svaki rad mora na poleđini imati čitko ispisane podatke: ime i prezime, razred, naziv škole/predškolske ustanove, naziv djela na koju se ilustracija odnosi, adresu i kontakt telefon/e-mail mentora ili roditelja. Jedan učenik može poslati jedan rad. Radove mogu slati škole (mentori) i pojedinci (roditelji). Izbor tehnike rada je slobodan. Radovi moraju biti rađeni samostalno. Format papira treba biti u skladu s formatom mape za razred koji pohađa učenik. Pristigli radovi na natječaj se ne vraćaju.

Radove slati na adresu:

SKD Prosvjeta - Centralna biblioteka

Središnja knjižnica Srba u RH Preradovićeva 18/1, p.p. 9

10 106 Zagreb

Izabrani najbolji radovi u svakoj kategoriji će biti objavljeni na web stranici  biblioteke. Točan datum održavanja centralne izložbe i slanje nagrada će biti na vrijeme objavljeno na web stranici biblioteke.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više