Novosti

Kronika

Пaчeтинци у гoстимa

Нaгрaђивaнa прeдстaвa "Лeпoтицa и звeр", кojу су рeжирaли Нaтaшa Kрaљић и Дaвoр Бaбић, у извoђeњу глумaчкe сeкциje "Прoсвjeтинoг" пoдoдбoрa Пaчeтин oдржaнa je у двoрaни "Прoсвjeтe" у Зaгрeбу

Large 3

U dvorani "Prosvjete" u Zagrebu, održana je predstava "Lepotica i zver" u izvođenju glumačke sekcije "Prosvjetinog" pododbora Pačetin. Nagrađivana predstava koju su režirali Nataša Kraljić i Davor Babić do sada je doživjela više gostovanja, a reakcije djece i njihovih roditelja potvrdile su i zašto. Glumačka ekipa istog je dana izvela predstavu u Vojniću.

- Dve nedelje pre održali smo predstave u Ogulinu i Moravicama. Uskoro idemo u Bobotu, Županju, a trebali bismo u Jagodnjak i Teslić u BiH. Publike je svuda bilo mnogo, rekao nam je Petar Musić, potpredsjednik pačetinskog pododbora i voditelj glumačke sekcije.

- U Lazarevcu, na festivalu dečjeg humora dobili smo nagradu za najbolju sporednu žensku ulogu i za najbolje organizovanu grupu. Mi smo i najbolje opremljena grupa jer šijemo kostime uza svakog glumca. Mislim da nikad nismo imali toliko nastupa koliko ove godine. Štaviše, i naš međunarodni festival dramskih amatera MESDAM ove godine je bio vrlo jak. Izveli smo i ovu predstavu - kazao je Musić. Predstava je bila mali uvod u predstojeće Dane srpske kulture.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više