Novosti

Politika

Policija istražuje Keruma zbog prijetnji splitskom aktivisti

Subotnje jutro Bojan Ivošević proveo je na policiji koja je ga pozvala na razgovor zbog prijetnji smrću ili teškim tjelesnim ozljedama. Željko Kerum nazvao ga je ‘klošarom četničkim‘ i poslao precima u Ravnu Goru, zaprijetivši da će mu ‘iščupati gučak‘

Exjsxy4ps17l7a1s5y5fktuh5m2

Bojan Ivošević, glasnogovornik Facebook stranice Dnevna doza splitskog nereda

Splitski aktivist Bojan Ivošević, glasnogovornik Facebook stranice Dnevna doza splitskog nereda, subotnje jutro proveo je u policiji gdje je došao na njihov poziv, jer mu je Željko Kerum javno prijetio. Kako nam je rekao Ivošević, policija ga je pozvala da im da iskaz u vezi s člankom 139, stavak 2 Kaznenog zakona, koji se odnosi na prijetnje smrću ili teške tjelesne ozljede.

Naime, kampanja za bivšeg splitskog gradonačelnika Željka Keruma počela je u njegovom uobičajenom stilu – vrijeđanjem i prijetnjama. Ovog puta na meti mu se našao Ivošević. Bivši gradonačelnik tako je na Dalmatinskom portalu Ivoševiću uputio sljedeću prijetnju: ‘Spomeni me još jednom, gučak ću ti iščupat’. Prijetnja je uslijedila nakon što je Ivošević u intervjuu za Dalmatinski portal nazvao Keruma zloćudnim tumorom Splita.

‘Ivoševiću, ne znan te niti san u bilo kojem smislu ima s tobom kontakt, a ti napišeš javno da san ja tumor grada Splita, jesi li ti svjestan šta radiš? Slušaj klošaru četnički, pisao si slogan ‘Split je kurac’, za tebe sve što je hrvatsko ne valja. Dobio si medijski prostor jer se sprdaš s Hrvatskom’, dodao je Kerum.

‘Priša si miru. Smeta ti Split i Hrvatska, ajde u Ravnu Goru, tamo te čekaju tvoji preci, a mene još jednom spomeni gučak ću ti iščupat’, nastavio je Kerum.

Nakon prijetnje Ivošević nije podnio nikakvu prijavu protiv Keruma, jer ga je već danas pozvala splitska policija.

- Ne mogu otkriti svoj iskaz, no pošto je prijetnja javna mogu komentirati situaciju. S obzirom na to od koga prijetnja dolazi i s kojim osobama je osoba koja mi je prijetila okružena, to se treba shvatiti ozbiljno. Ali to me neće pokolebati u borbi za javni interes – rekao je za Novosti Ivošević, koji se još jučer osvrnuo na svojoj Facebook stranici o cijelom događaju.

‘Kada se u istoj prostoriji nađemo ja i Željko Kerum u njoj bude jedan četnik. Ekonomski četnik kome je svaka firma koju je dotakao propala. Od trgovine kojoj se dokumentacija ‘samozapalila’ i ostavila dug od 1.730.919.193,60kn prema radnicima, drugim tvrtkama i državi do hotela Marjan u kojem su već desetljeće jedini gosti komarci, Bena iz kojih su govna curila po Splićanima i Splićankama, a na kraju i grada i županije u kojima 12 godina politički truje, uhljebljuje i siše’, nabrojao je Ivošević Kerumove uspjehe.

Napisao je dalje i kako je riječ o velikom poduzetniku ‘kojem je sve što je na tržištu propalo, a jedino u čemu je uspješan je sisanje novca poreznih obveznika kroz proračun Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije gdje je na vlasti 12 godina’.

‘Za njega sam ja i svi koji pošteno rade svoj posao, pa taman i za plaću s kojom se on ruga i koju popije s ostalim krpeljima do podne u tom smislu splitska četvrta koja za razliku od njega ekonomskog četnika ne puca po mladosti i protjeruje ih u Irsku. Al to je društvo u kojem živimo, o domoljublju priča onaj koji bojišnice nije vidio već je u ratu profitirao. Već godinama Split je kurac zahvaljujući vašim HDZSDPHGS koalicijama, al neće više bit. Splitu je pun kurac. Pun kurac vas, vaših prijetnji i vašeg lopovluka. Ovo šta nije pobiglo od vas ostalo je samo da bi vam se suprostavilo. Pa sad prijeti koliko hoćeš, al jedno je sigurno dugove vratiti nećeš’, oštro je odgovorio Ivošević.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više