Novosti

Kronika

Poticaji za turizam

Natječaj Ministarstvo turizma za dodjelu bespovratnih sredstava za podizanje konkurentnosti turističkih gospodarstava otvoren je do 20. ožujka

Vj649vvgxnbu1bdyd4onu0716so

Split (foto Sanjin Strukić/PIXSELL)

Ministarstvo turizma objavilo je 19. veljače natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava za podizanje konkurentnosti turističkih gospodarstava za 2018. godinu koji je težak 24,6 milijuna kuna iz državnog proračuna. Za ovu mjeru najniži iznos bespovratnih sredstava je 30.000, a najveći 150.000 kuna po korisniku. Natječaj je otvoren do 20. ožujka 2018. godine.

Sredstva će se kroz nekoliko mjera dodjeljivati za povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata, razvoj novih proizvoda, internacionalizaciju poslovanja, korištenje novih tehnologija i druge aktivnosti u cilju podizanja konkurentnosti.

Program je sastavljen od četiri mjere od kojih svaka ima različitu namjenu sufinanciranja. Ljudima na povratničkim područjima najzanimljivija je mjera namijenjena OPG-ovima koji pružaju turističke djelatnosti ili će tek postati takvi. Kroz ovu mjeru mogu se dobiti bespovratna sredstva za kušaonice, izletišta, sobe, apartmane, seoske kuće za odmor i druge aktivnosti koje donose proširenje pružanja postojećih ili pokretanja novih turističkih usluga.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više