Novosti

Društvo

Пoвeљa и признaњe

Вeћe српскe нaциoнaлнe мaњинe Oсjeчкo-бaрaњскe жупaниje имeнoвaлo je нoви сaзив oдбoрa, a признaњe зa дoпринoс у рaду и рaзвojу мaњинских вeћa дoдeљeнo je Српскoм нaрoднoм вeћу

Large novi saziv odbora vsnm ob%c5%be 2023

Članovi Veća u Osijeku

Na 3. redovnoj sednici, u Crkvenom domu u Osijeku, Veće srpske nacionalne manjine Osječko-baranjske županije (VSNM OBŽ) imenovalo je novi saziv odbora. Nakon što se na dnevnom redu našlo imenovanje novih članova odbora, članovi su za predsednika Odbora za statut i poslovnik izabrali Spasoju Banca.

Na čelu Odbora za ljudska prava i ustavnopravni položaj Srba u Republici Hrvatskoj izabran je Jugoslav Vesić. Novi predsednik Odbora za odgoj, obrazovanje, omladinu i kulturu je Dragan Todić. Petar Šmrčković izabran je za predsednika Odbora za informisanje i izdavaštvo.

Usvojen je i plan proračuna za 2024. godinu te dodeljena priznanja VSNM OBŽ. Povelja za životno delo i doprinos u razvoju i očuvanju srpske kulture i tradicije u OBŽ dodeljena je osječkom pesniku Milenku Vasiljeviću-Čiki, a priznanje za doprinos u radu i razvoju manjinskih veća dodeljeno je Srpskom narodnom veću. Povelje i priznanja biće uručena 17. oktobra na svečanoj sednici VSNM OBŽ.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više