Novosti

Kultura

Бaрaњци кoд Вojвoђaнa

У oргaнизaциjи ВСНM-a Oсjeчкo-бaрaњскe жупaниje вeћници и прeдстaвници српских удружeњa пoсeтили су Нoви Сaд гдe су oбишли Maтицу Српску и Mузej Вojвoдинe

Large informator  baranjci  %c4%87iilica

Ispred Muzeja Vojvodine

U organizaciji VSNM-a Osječko-baranjske županije većnici i predstavnici srpskih udruženja posetili su 1. aprila Novi Sad. Poseta vojvođanskoj prestonici imala je za cilj obilazak srpskih kulturnih nacionalnih institucija Matice Srpske i Muzeja Vojvodine.

Muzej Vojvodine gostima iz Hrvatske izašao je u susret i otvorio svoja vrata iako je ponedeljak bio neradni dan. Goste u Muzeju Vojvodine dočekala je viša kustosica Slađana Velendečić, koja ih je uz dobrodošlicu provela kroz celi muzej i pokazala bogatu postavku.

Nakon obilaska Muzeja, gosti iz Hrvatske primljeni su u Matici Srpskoj gde ih je dočekao generalni sekretar Milan Micić koji ih je upoznao sa istorijatom Matice i proveo kroz samu zgradu. Predsednik VSNM OBŽ Zoran Milošević u uručio je poklone domaćinima.

Poseta je završena razgledanjem Petrovaradinske tvrđave i ručkom. Poseta Matici Srpskoj i Muzeju Vojvodine nastavak je saradnje s matičnom državom i nacionalnim kulturnim institucijama. Aktivnosti na tome započete su prošle godine posetom Beogradu.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više