Novosti

Društvo

"Прaвдa" зa прaвду

Удружeњe Прaвдa, кoje сe бoри зa oбeштeћeњa лицa српскe нaциoнaлнoсти кojимa je у тeрoристичким нaпaдимa нa бjeлoвaрскoм пoдручjу дeвeдeсeтих уништeнa имoвинa, нaстaвљa oствaривaти прaвду зa жртвe 600 тeрoристичких aкaтa

Large informator pravda za pravdu %c4%87irilic

Skupština Udruženja "Pravda"

U restoranu "Pavičić" u Letičanima kod Bjelovara, održana je izborna skupština Udruženja Pravda koja se bavi borbom za obeštećenje lica srpske nacionalnosti kojima je u terorističkim napadima na bjelovarskom području 90-tih uništena imovina.

Skupštini su osim članova prisustvovali zamjenik bjelovarskog župana iz redova srpskog naroda Saša Lukić, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Bjelovarsko-bilogorske županije Darko Karanović, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Bjelovara Dušan Margetić te predsjednica udruženja Dokumenta iz Zagreba Vesna Teršelič. Sekretar udruženja Jovica Brkić podnio je izvještaj o radu i financijski izvještaj koji su jednoglasno usvojen. Udruženje je biralo novo rukovodstvo pa je za predsjednika izabran Dušan Zorić dok je njegov zamjenik postao Mladen Gunjević.

U govorima na skupštini bilo je riječi o tome da udruženje mora nastaviti svoja rad bez obzira na broj članstva i dosadašnji učinak jer samo tako može se ostvariti pravda za sve kojima je uništena imovina u više od 600 terorističkih akata. Dogovoreno je da VSNM Bjelovarsko-bilogorske županije posreduje kod budućeg sastanka delegacije udruženja Pravde s potpredsjednicom Vlade RH Anjom Šimpragom dok je Saša Lukić obećao susret i sa županom Bjelovarsko-bilogorske županije Markom Marušićem.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više