Novosti

Politika

Privrednikova dobrotvorna aukcija ‘Slikari dobrog srca’

SPD Privrednik organizira aukciju umjetničkih slika u petak, 20. decembra, u 19 sati, u Privrednikovom domu u Zagrebu. Prihod od prodaje namijenjen je stipendiranju talentiranih učenika i studenata slabijih materijalnih mogućnosti

C629dsv3z2f7c2elr3wbf6y57ra

Srpsko privredno društvo Privrednik organizira dobrotvornu aukciju umjetničkih slika u petak, 20. decembra, u 19 sati, u Klubu ‘Privrednikov dom’, u Preradovićevoj 18 u Zagrebu. Umjetničke slike moći će se kupiti po veoma povoljnim cijenama, a sav prihod od prodaje slika namijenjen je stipendiranju talentiranih učenika i studenata slabijih materijalnih mogućnosti.

Kako bi mladima olakšali školovanje i osigurali kvalitetniju budućnost, SPD ‘Privrednik’ već godinama organizira dobrotvorne aukcije slika u cilju prikupljanja financijskih sredstava za potrebe stipendiranja talentiranih učenika i studenata. Većina Privrednikovih stipendista dolazi iz ruralnih krajeva Hrvatske na kojima vrlo često i dalje nema osnovnih uvjeta za život poput električne struje i interneta, a prijevoz do škole je često vrlo skup. Oni koji se odluče studirati u velikim gradovima moraju plaćati smještaj i hranu, što ponekad za studente iz osiromašenih krajeva zna biti nemoguća misija, zbog čega im je često Privrednikova stipendija ključna za daljnje školovanje.

Na aukciji će biti ponuđeno ukupno 27 slika od 17 etabliranih umjetnika srednje i starije generacije. Likovni umjetnici okupljeni na donatorskoj likovnoj koloniji u Čonoplji kraj Sombora u organizaciji KUD-a ‘Vuk Karadžić’, pridonijeli su realizaciji ove dobrotvorne akcije kistom i bojom oblikujući slike različitih formata i tematike u tehnici akvarela, pastela i ulja na platnu.

Privrednik u tekućoj školskoj/akademskoj godini, zahvaljujući solidarnoj pomoći dobrih ljudi, stipendira 54 učenika i studenta. Stoga, pozivaju sve građane dobra srca da se odazovu i ove godine, te budu dio još jedne dobrotvorne priče i u blagdansko doba vlastitim djelovanjem pokažu ostatku svijeta što je pravi čin istinske dobrote.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više