Novosti

Politika

Признaњe чaк и Бaлдaсaру

Свeчaнa сjeдницa ВСНM-a Сплитскo-дaлмaтинскe жупaниje: Признaњe зa прoмoвирaњe српскe зajeдницe жупaниje у jaвнoсти, примиo je и нoвинaр ХРT-a Брaнкo Дoбрoтa

Na svečanoj sjednici Vijeća srpske nacionalne manjine Splitsko dalmatinske županije, održanoj 24. septembra povodom Male Gospojine, dana i krsne slave Vijeća, podijeljena su priznanja zaslužnim pojedincima, koji su dali značajan doprinos u očuvanju i unapređenju identiteta srpske zajednice u županiji.

Priznanja su dobili gradonačelnik Splita Ivo Baldasar za podršku institucijama srpske nacionalne manjine u Splitu, te novinar HRT Branko Dobrota za promoviranje srpske zajednice županije u javnosti. Uz njih, priznanje je dobio i zamjenik predsjednika VSNM-a, Dušan Stojanac za dugogodišnji angažman na pružanju pomoći brojnim pripadnicima zajednice i izgradnji institucija na području županije.

Uz predstavnike Grada i Županije, svečanoj sjednici prisustvovali su i tamošnji čelni ljudi antifašista, Krešimir Sršen i Pjero Baranović, konzul Srbije u ambasadi u Zagrebu Nenad Maričić, gradonačelnica Sinja Kristina Križanac, te novinar i književnik Ante Tomić. Pitali smo Dušana kako je Baldasar, i pored kontroverzi koje ga prate, dobio priznanje.

- Mora se reći da je za vrijeme svog mandata našim vijećima davao veliku podršku. Iako to nije bila njegova obaveza, osigurao je i stalan prostor za županijsko vijeće, koje je riješilo to pitanje nakon niz godina. Osim toga, nas iz Vijeća nikad nije odbio i uvijek nam je bio na raspolaganju - rekao je Stojanac.

Naglasio je i da, iako prozivan zbog podrške 9. bojni Vitez Rafael Boban, Baldasar odlazi na komemoracije vezane uz NOB u Splitu i Sinju, te da je spreman da pomogne splitskim antifašistima, a svojevremeno je osudio postavljenje eksploziva u prostorijama gradskog manjinskog vijeća. Zato i ne čudi da je splitski gradonačelnik ponosan na dobiveno priznanje.

‘Sa srpskom manjinom odlično surađujem i to shvaćam kao priznanje za svoje nastojanje da budem gradonačelnik svih građana’, rekao je kasnije Baldasar, koji zbog obaveza nije bio na svečanoj sjednici.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više