Novosti

Kronika

Прoмoциja мултикултурaлнoсти

Смoтрa дjeчjeг културнoг ствaрaлaштвa "Дjeцa су укрaс свиjeтa" у Гaрeшници

U organizaciji pododbora "Prosvjete" u Garešnici, na nogometnom igralištu u obližnjem Velikom Vukovju, 4. jula održana je 11. po redu Smotra dječjeg kulturnog stvaralaštva "Djeca su ukras svijeta" .

Uz domaćine, učesnici smotre bili su Češka beseda iz Malih i Velikih Zdenaca, SKUD "Vaso Đurđević" iz Bršadina, KUD "Sloga" iz Vukovara, SKUD "Branko Radičević" iz Dalja, kao i pododbori "Prosvjete" iz Hrvatske Kostajnice, Vrginmosta i Dvora.

Mali folkloraši i sportaši takmičili su se u starim dječjim igrama kao što su skakanje  u vreći, koturanje obruča, utrka u nošenju jaja u žlici i graničar.

U poslijepodnevnim satima uslijedio je defile Garešnicom, nakon koga je na Gradskoj tržnici započela smotra folklora. Program su vodile članice pododbora Garešnica Bojana Karlica i Biljana Rodić.

- Moramo pohvaliti izuzetan trud roditelja čija djeca aktivno djeluju u radu pododbora u organizaciji i provođenju ove uistinu velike i značajne manifestacije koja promovira, ne samo  srpsku zajednicu, nego  i Garešnicu te Bjelovarsko-bilogorsku županiju kao tolerantne i multikulturalne sredine - rekao je za Novosti predsjednik VSNM BBŽ Darko Karanović, ističući da se gradska tržnica još jednom pokazala kao pun pogodak za održavanje raznovrsnih manifestacija i priredbi.

U publici su bili i gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija, sekretar SKD-a "Prosvjeta" Slobodan Živković, paroh u Velikoj Bršljanici  Slavimir Gvojić te predsjednik VSNM-a Garešnica Damir Sedramac.

Manifestaciju su i ovaj put financijski pomogli Savjet za nacionalne manjine RH, Bjelovarsko-bilogorska županija i Grad Garešnica.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više