Novosti

Politika

Pronađen krivac za posljednji požar u Duzluku

Istražitelji su utvrdili da požar koji je u utorak buknuo na imanju pokojne Radmile Jovanović nema veze sa serijom od šest podmetnuh požara u proljeće ove godine

Ktv8ue6mc1hleo3kurvg7d3wnr7

Fotografije izgorene kuće snimljene na proljeće ove godine (foto Goran Gazdek)

Požar na imanju pokojne Radmile Jovanović u naselju Duzluk kraj Orahovice, koji je buknuo u utorak 17. prosinca oko 14 sati, izazvao je četrdesetogodišnji radnik tvrtke iz Našica koja u Duzluku izvodi radove. On je, utvrdili su očevidna ekipa Policijske postaje Orahovica i inspektor zaštite od požara i eksploziva, odbacio više opušaka cigarete prema drvenom hambaru pri čemu je došlo do zapaljenja sijena i slame. Vatra se potom proširila na cijeli hambar.

Vatrogasci DVD-a Orahovica požar su ugasili u 16 sati. Vatra nije zahvatila ostale objekte na imanju, a nije bilo ni ozlijeđenih.

Istražitelju su, dakle, utvrdili da ovaj požar nema veze sa serijom od šest podmetnuh požara u proljeće ove godine, ali su kuloarske priče o mogućim motivima sada postale javne. O njima je na konfekciji za novinare Županijske organizacije SDP-a u Virovitici govorio Radoje Medenica, predsjednik Gradske organizacije SDP-a i Gradskog vijeća Orahovice.

- Policija je potvrdila da se radi o izdvojenom slučaju i da ovaj požar nije nastavak proljetne piromanske akcije, nego splet nesretnih okolnosti - rekao je Medenica.

- Ali paljenje gospodarskih i stambenih objekata u svibnju se dogodilo ciljano jer je riječ o prvoj zoni do jezera, našeg velikog turističkog aduta. Jedini cilj je da se područje obezvrijedi i onda lakše dođe do nekretnina. Ono što slijedi prema programu Vlade je da će na tom području doći do velikih investicija u infrastrukturne objekte te gradnje hotela i bungalova. Nekome tko ima novac je cilj da se to očisti i kupi. Kako do sada ti slučajevi nisu riješeni, postavlja se pitanje jesu li piromani toliko sofisticirani da su dva koraka ispred policije ili je naša policija nesposobna da to riješi - rekao je Medenica i dodao da ipak nema primjedbi na rad policije.

- Znam što poduzimaju, u svakodnevnim sam kontaktu s njima i moramo vjerovati institucijama ove države - zaključio je on.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više