Novosti

Društvo

Vatreni jubilej Duzluka

Krajem listopada deseti je put buknuo požar u Duzluku kraj Orahovice. Nepoznati počinitelj ili više njih do sada su u Duzluku zapalili 12 kuća, a ovog puta zapljena su dva bungalova u vlasništvu starijeg čovjeka iz Đurđenovca

Ponovno požar u Duzluku kraj Orahovice. Ako dobro brojimo, to je jubilarni, deseti put da gore imanja u tom naselju u kojem složno žive Srbi i Hrvati. Mještani pričaju da su izgorjela dva bungalova u vlasništvu starijeg čovjeka iz Đurđenovca koji bi u njima ponekad prespavao. Požar je buknuo 30. listopada oko 15 sati. "Teren nije bio pogodak za gašenje, dapače, bio je vrlo težak i nepristupačan za naša vozila. Deset vatrogasaca ugasilo je požar na oba goruća objekta", izjavio je za Radio Orahovicu zapovjednik DVD-a Robert Orina.

Određene sumnje postoje, ali javnost nije upoznata s rezultatima policijskog očevida. Gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin pozvala je institucije da napokon riješe slučaj. "Gnjusno, jadno i bijedno. Nemam drugih riječi. Ako je u pitanju ista osoba, ona mora odgovarati za patnje mještana Duzluka", rekla je Petin.

Bungalovi su bili na putu za Orahovačko jezero, omiljeno izletište Slavonaca, što može biti jedna od indicija da se imovina ovdašnjih stanovnika pali zbog atraktivnog zemljišta kojeg bi se netko želio dokopati. Područje je turistički atraktivno zbog jezera na koje dolaze tisuće kupača i na kojem se odvijaju brojna ljetna događanja. Na glazbenom festivalu Feragosto Jam, na šest pozornica, nastupaju najpopularniji izvođači iz regije, pa dolazi oko 20.000 posjetitelja.

Mještane brine neučinkovitost policije, strahuju za imovinu i živote jer je u jednom od požara umalo stradala jedna osoba. Duzluk je u proljeće prošle godine, kada je šesti put gorjelo, posjetio Milorad Pupovac kao saborski zastupnik i predsjednik Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, a u Saboru je o tome govorio i Domagoj Hajduković iz SDP-a. Nepoznati počinitelj ili više njih do sada su u Duzluku zapalili 12 kuća.

Na upit Novosti o novom požaru u Duzluku, policija je odgovorila "Do požara dva bungalova u naselju Duzluk, došlo je tako što je nepoznati počinitelj 30. listopada, provalio u unutrašnjost istih i izvršio zapaljenje. Vlasnik je 61-godišnjak sa šireg područja Našica. U svezi događaja policijski službenici tragaju za počiniteljem."

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više