Novosti

Kronika

Рaдoст зa дjeцу, пoмoћ зa рoдитeљe

ВСНM Врбoвскoг купилo уџбeникe вjeрoнaукe зa срeдњoшкoлцe у Moрaвицaмa

Large udzbenik  1

Vijeće srpske nacionalne manjine grada Vrbovskog kupilo je udžbenike za učenike Željezničko tehničke škole u Moravicama koji pohađaju pravoslavnu vjeronauku. U izjavi za Novosti predsjednik gradskog VSNM-a Milan Vukelić izrazio je zadovoljstvo što je Vijeće moglo pozitivno odgovoriti na molbe za nabavku udžbenika.

- Nabavkom novih udžbenika pomoći ćemo učenicima da lakše stječu nova znanja, a roditeljima barem malo smanjiti troškove na početku nove školske godine - rekao je i podsjetio da je jedan od ciljeva ovog saziva Vijeća aktivna i transparentna uloga u poticanju rada organizacija i institucija na našem području, a ulaganje u mlade je jedan od prioriteta.

- Do sada smo uspješno pomogli rad sportskih udruženja, osnovne škole kao i rad više udruženja s našega područja, a pomagali smo i pri uređenju crkava, pa ćemo se i dalje uključivati u takve akcije u okviru raspoloživih sredstava koje dobijamo od Srpskog narodnog vijeća na temelju naših programskih aktivnosti – istaknuo je Vukelić, ističući da su kompleti udžbenika dani na korištenje crkvenoj opštini u Moravicama.

Po riječima vjeroučitelja protojereja-stavrofora Jelenka Stojanovića, donacija je značajna zbog djece slabijeg imovinskog stanja.

- Nekoliko ih dolazi iz Dalmacije, oko kninskog područja, a imamo i djecu iz Vrginmosta, pa su ti udžbenici radost za djecu i pomoć za njihove roditelje - rekao je Stojanović, zahvalivši Vijeću i na ovoj donaciji.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više