Novosti

Društvo

Reagiranje: Ministrica ne bira članove radnih skupina

Ministarstvo znanosti i obrazovanja obratilo se Novostima vezano uz članaka Hrvoja Šimičevića objavljen pod naslovom ‘Deforma povijesti’

Gjuow0yft0t9wxw0kn5ypdt0jkg

Ministarstvo znanosti i obrazovanja obratilo se Novostima vezano uz članaka Hrvoja Šimičevića objavljen pod naslovom ‘Deforma povijesti’ na Portalu Novosti 28. prosinca 2018., tražeći objavu ispravka informacije. Ispravak donosimo u nastavku:

‘Poštovani,

u skladu sa Zakonom o medijima, glava VI., odjeljak 1., članak 40., molimo da u cjelini i na istome mjestu objavite ovaj ispravak netočnih informacija iznesenih u tekstu novinara Hrvoja Šimičevića, koji je objavljen na portalu Portalnovosti.com dana 28. prosinca 2018. godine pod naslovom ‘Deforma povijesti’ (https://www.portalnovosti.com/deforma-povijesti).

U članku se navodi sljedeće: ‘Ministrica obrazovanja dopustila je imenovanje predstavnika radikalno desnih skupina u radnu skupinu za oblikovanje kurikuluma iz povijesti.’ Prije svega ističemo kako ministrica ne bira članove u Radne skupine (RS), već Ekspertna radna skupina (ERS). Kako ministrica ne bira članove u Radne skupine, onda ne može nešto niti dopustiti, što se insinuira u članku. Dakle, članove svih radnih skupina, pa tako za kurikulum Povijesti birala je Ekspertna radna skupina, koordinatore Agencija za odgoj i obrazovanje, a samo jedan član (članicu u Povijesti) je imenovan na prijedlog ministrice – to je za Povijest Valerija Turk Presečki. ERS je odabrao Jasenku Šimac, Vjeru Brković i Gordana Ravančića. Jadranka Žarković Pečenković ispred Agencije za odgoj i obrazovanje je odabrala Marijanu Marinović, dok je ERS za svog člana u RS za Povijest postavio Krešu Zadru.

Smatramo nekorektnim iznošenje informacija bez prethodnog upita prema Ministarstvu koje bi vam dalo potpunu i točnu informaciju. S obzirom na objavu netočnih navoda, molimo da se postupi sukladno Zakonu o medijima.

S poštovanjem,

Ministarstvo znanosti i obrazovanja’

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više