Novosti

Politika

Saborski Odbor u srijedu o HRT-ovim tužbama

Osim rasprave o tužbama protiv drugih medija i HND-a, Odbor će utvrditi listu kandidata za Programsko vijeće HRT-a

Pujs5vrb7yppzjafyzhuvcvszcm

 Raspravu je inicirao nezavisni saborski zastupnik Bojan Glavašević  (foto Partik Macek/PIXSELL)

U srijedu, 23. siječnja, održat će se sjednica saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije na kojoj će se, između ostaloga, na inicijativu opozicije raspravljati o tužbama koje je Hrvatska radiotelevizija podnijela protiv drugih medija, svojih novinara i strukovnog Hrvatskog novinarskog društva.

Raspravu o ovoj točci inicirao je nezavisni član Bojan Glavašević, a podržali Goran Beus Richembergh (Glas), SDP-ovci Darko Parić, Nenad Stazić i Damir Tomić kao i Nikola Grmoja (Most). Kao što su Novosti u prošlom broju pisale, HRT u ovom trenutku vodi najmanje 23 sudska postupka, između ostalih i protiv tjednika koji upravo čitate, te protiv predsjednika HND-a i njihovog suspendiranog novinara Hrvoja Zovka i predsjednice Ogranka HND-a na HRT-u Sanje Mikleušević.

Saborski Odbor raspravljat će i o kandidatima za članove Programskog vijeća HRT-a. Mediji spekuliraju da će među njima biti bivši SDP-ov ministar kulture Antun Vujić i povjesničar Tvrtko Jakovina. Dosadašnji članovi Neda Ritz i Ivica Maštruko više se ne mogu kandidirati, s obzirom da im je ovo drugi mandat, ali će u Programskom vijeću ponovo svoje mjesto tražiti dosadašnji članovi Zdravko Kedžo i Saša Milošević, koji su u tom tijelu proveli jedan mandat. Odluku o članovima donijet će Sabor među kandidatima koji ispunjavaju potrebne uvjete koju sastavlja Odbor.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više