>

novosti logo

Kronika Kronika
Piše M. C.

Teslin centar poskupio pet milijuna

Zamjenica karlovačkog župana Martina Furdek Hajdin je kazala da se bliži završetak izgradnje zgrade i da će cijeli projekt koštati oko 20 miliona kuna, umjesto 15 milijuna predviđenih na početku

Krajem prošlog tjedna, na gradilištu Centra Nikole Tesle u Karlovcu, pored Gimnazije na Rakovcu koju je lički genij pohađao, izvršena je svojevrsna inventura ovog projekta, koji se službeno zove ‘Nikola Tesla Experience Center’. Obilasku su prisustvovali autori projekta, investitori i izvođači radova. Radove izvodi karlovačko poduzeće ‘AB gradnja’ po ideji projektne grupe arhitekata iz Zagreba dok je skupina Kocka iz Šibenika osmislila postav interpretacije. Zamjenica karlovačkog župana Martina Furdek Hajdin je kazala da se bliži završetak izgradnje zgrade i da će cijeli projekt koštati oko 20 miliona kuna, umjesto 15 milijuna predviđenih na početku.

- Slijede razgovori s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU kako bi se osigurala sredstva za postav.

Projektanti su zadovoljni onim što je do sada učinjeno. Postav i arhitektura pričat će priču o Tesli i njegovom djelovanju. Autori postava kažu da je to prostor u kojem će praktički Tesla i sama zgrada živjeti zajedno u sinergiji. Osim akcenta na multimedijalnoj opremi, koja je danas standard, sve će teme biti obuhvaćene na nekoliko nivoa: za osnovnoškolce, srednjoškolce i ljude starije životne dobi. Isto tako će građevina sadržavati i prostor za radionice, interpretaciju, održavanje kvizova, za osvježenje te još niz drugih sadržaja. Kako stvari sada stoje, sve bi trebalo biti gotovo za 6 do 8 mjeseci.

1/1