Novosti

Društvo

Tribina: Povratak verbalnog delikta

O tome vraća li se verbalni delikt u Hrvatsku na novoj tribini u Privredniku, u utorak, 19. februara, u 18 sati, govorit će aktivist i ratni veteran Zoran Erceg, te Oriana Ivković Novokmet iz GONG-a i Marina Škrabalo iz zaklade Solidarna

Hadi9mqymdvl3w770i3jbwps1xo

Tribina pod nazivom ‘Povratak verbalnog delikta’, u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba, održat će se u utorak, 19. februara, u 18 sati, na prvom katu Privrednikovog doma (Preradovićeva 18, Zagreb).

Politički aktivist Zoran Erceg nepravomoćno je osuđen na 15 dana zatvora i godinu dana uvjetno zato što je prilikom otkrivanja spomenika Franji Tuđmanu u Zagrebu uzviknuo da je Tuđman ratni zločinac.

O tome vraća li ova odluka suda verbalni delikt u Hrvatsku, a na tragu izjave bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka koji je poručio da se o ljudima poput Tuđmana i Šuška i o Domovinskom ratu u javnosti neće moći kritički govoriti, bit će riječi na novoj tribini u Privredniku. Novinar Saša Kosanović razgovarat će s aktivistom i ratnim veteranom Zoranom Ercegom te s Orianom Ivković Novokmet iz GONG-a i Marinom Škrabalo iz zaklade Solidarna.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više