Novosti

Društvo

U masovnoj tučnjavi u Vukovaru šest povređenih i 16 privedenih

Iz PU vukovarsko-srijemske navode da je u sukobu učestvovalo 20-ak pripadnika suprotstavljenih navijačkih skupina te da se traga za navijačima koji su pobjegli s mjesta događaja

Qa8ou3t1571jrjbikeh7u9mf0ba

(foto Duško Jaramaz/PIXSELL)

U vukovarskom predgrađu Borovo naselje sinoć je došlo do masovne tučnjave. PU vukovarsko-srijemska izvijestila je da se radi o sukobu dvije navijačke skupine u kojem je povređeno šest osoba.

‘Sukobilo se 20-tak pripadnika suprotstavljenih navijačkih skupina, a policija je vrlo brzo i energično reagirala te je u kratkom vremenu pod nadzor stavila i privela u službene prostorije 16 osoba, nad kojima će se provesti kriminalističko istraživanje. Poznajemo identitet još nekolicine navijača koji su pobjegli sa mjesta događaja te je u tijeku njihovo pronalaženje i privođenje’, navode iz policije.

Kako javlja portal Srbi.hr, tuča je trajala oko 15 minuta, a kvart je potom bio blokiran policijskim snagama. Prema tvrdnjama svjedoka, sve upućuje na to da je bila riječ o međunacionalnom sukobu koji je unaprijed dogovoren.

U lokalnom kafiću sjedila je grupa mladića koja je u jednom trenutku izletjela i sukobila se s drugom grupom koja ih je čekala na 50-ak metara udaljenoj poljani.

‘Ja sam sa ovog mesta video samo kada su ovi iz kafića krenuli tamo prema onoj grupi. Tamo su bila četvorica u crnim uniformama, a iza zgrade ih je čekalo još ko zna koliko njih. U trenutku početka tuče tu su bila samo dva kvartovska policajca koji nisu mogli da ih zaustave. Imali su bejzbol palice, a posle su trčali ovuda razbijenih glava’, posvjedočio je jedan od očevidaca.

U priopćenju PU vukovarsko-srijemske navodi se da je veći broj pripadnika policije u posljednje vrijeme preventivno patrolirao po Vukovaru i Borovu, pretpostavljajući da bi moglo doći do sukoba. ‘Bili smo spremni jer znamo za turnir u malom nogometu koji Bad Blue Boysi organiziraju tijekom vikenda u Vukovaru i zbog kojega imamo brojne pozive građana’, rekao je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više