Novosti

Društvo

Uskoro nova staza na groblju u Tušiloviću

Iz karlovačkog Zelenila najavljuju da će uskoro biti izgrađena staza i do pravoslavnog dijela groblja u Tušiloviću

Groblje u Tušiloviću u najvećem dijelu je uredno održavano, a trava pokošena. Međutim, nakon dojave da oko dva groba raste ogromno grmlje, obišli smo ga 18. studenog i uvjerili se također da je određena količina lampiona na pravoslavnom dijelu groblja razbacana, zajedno s dijelom cvjetnih aranžmana, očito postavljenih na nedavni Dan mrtvih.

Groblje je obnovljeno prije tri godine, kada je izgrađena nova mrtvačnica, asfaltirano parkiralište i postavljena popločana staza. No ona obuhvaća samo noviji, katolički dio groblja. Od 720 stanovnika ovog sela, danas gotovo dvotrećinsku većinu čine Hrvati doseljeni iz Bosne i Hercegovine dok je do 1995. godine u skoro stopostotnom omjeru prevladavalo stanovništvo srpske nacionalnosti. S obzirom da Mjesni odbor Tušilović spada pod ingerenciju Grada Karlovca i o groblju brine gradsko poduzeće Zelenilo, zatražili smo odgovore na pitanja hoće li grmlje i lampioni biti uklonjeni te hoće li uskoro biti popločana staza i do pravoslavnog dijela.

- Groblje Tušilović je pokošeno desetak dana prije blagdana Svi Sveti, ali na dijelu groblja između grobnih mjesta i na samim grobovima je korov-sirak koji izrazito brzo raste te ćemo ga ukloniti tijekom ovog tjedna. Grm ruža posađen je na grobu te ga je korisnik dužan sam održavati, ali kako to nije učinio, uklonit ćemo ga čim nam vremenske prilike dozvole – navode iz Zelenila. Dodaju da je "proteklih dana puhao izrazito jak vjetar te je nažalost dosta aranžmana i lampiona završilo razbacano po groblju".

- Lampione kupimo sa staza ali aranžmane nismo u mogućnosti vratiti iz razloga jer ne znamo s kojeg su grobnog mjesta. Izgradnja staze je u planu te ćemo po osiguranju sredstava pristupiti izgradnji - najavili su iz ovog gradskog poduzeća.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više