Novosti

Društvo

Varaždin: Na dan izbora razbijena ploča Vijeća srpske nacionalne manjine

Nepoznati počinilac danas je otuđio je i razbio dvojezičnu ploču koja se nalazila na prostorijama Vijeća srpske nacionalne manjine grada Varaždina

Qi4auzulr02loo55ufabkn86b5c

Za sada nepoznati počinilac na dan izbora za Hrvatski sabor otuđio je i razbio dvojezičnu ploču koja se nalazila na prostorijama Vijeća srpske nacionalne manjine grada Varaždina. Kako je za Novosti izjavio predsjednik gradskog VSNM-a Mile Sekulić, policija ga je oko 14.00 sati obavijestila o tom incidentu.

- Kad sam stigao, tu su bili istražitelji koji su snimili stanje, nakon čega sam u policijskoj stanici dao opširnu izjavu. S obzirom da imamo video-nadzor, oni su izuzeli snimke kako bi ustanovili tko je grubom silom skinuo ploču sa zida i demolirao je jer smo je našli na licu mjesta - govori Sekulić, dodajući da ga je policija kasnije obavijestila da ima bliži opis počinioca.

Ovo nije prvi put da je razbijena ploča varaždinskog VSNM-a. U novembru 2013. su četvorica mladića starih od 20 do 26 godina uklonili vijke koji su je držali na zidu zbog čega je ona pala i razbila se. Policija je u roku od dva dana pronašla odgovorne, koji su se ispričali zbog učinjenog, pa su osuđeni na uvjetnu kaznu.

Policija je svojevremeno otkrila i mladića koji je 16. septembra 2018. iz niskih pobuda skinuo ploču, savinuo ju i bacio, napravivši štetu od 1.500 kuna. Dotični je osuđen sedam mjeseci zatvora uvjetno na godinu dana uz obavezu plaćanja odštete za uništenu imovinu. Ploče gradskog i županijskog VSNM-a uništene su i prije točno dvije godine, i to nakon pobjede hrvatske nogometne reprezentacije nad Rusijom.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više