Novosti

Kronika

Veselje u Ponikvama

Mještani sela na području grada Ogulina proslavili su završetak radova na objektu mjesnog odbora

Rakbb3ayb1pwes9um5v58h6x51m

Mještani Ponikava, sela na području grada Ogulina, proslavili su u subotu, 16. septembra s prijateljima i gostima završetak radova na objektu mjesnog odbora, financiranih preko ugovora o kapitalnim investicijama koji se odnose na projekte u službi izgradnje i promoviranja kulturnog identiteta Srba u Hrvatskoj.

- Na natječaju na koji se javilo 30 projekata, Mjesnom odboru Ponikve dodijeljena su sredstva u visini od 116.150 kuna za adaptaciju unutrašnjeg prostora, stavljanje stolarije i ulaznu nadstrešnicu - rekao je Predrag Krupljan iz Centra za razvoj SNV-a, podsjetivši na utvrđene kriterije namjene za adaptaciju, izgradnju i rekonstrukciju objekata i prostora za okupljanje zajednice.

Prisutne, među kojima su bili i saborski zastupnik Milorad Pupovac, zamjenik župana Karlovačke županije Mirko Martinović i zamjenik gradonačelnika Ogulina Neven Ivošević, pozdravila je predsjednica MO Mirjana Vignjević, zadovoljna što će se narod ovog kraja moći okupljati u raznim prilikama.

Podsjetimo, sredstva u ukupnom iznosu od 800.000 kuna osigurala je vlada RH preko Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, a ugovore o kapitalnim investicijama potpisalo je 12 korisnika iz redova manjinskih vijeća ili obrazovnih ustanova kao što je škola u Boboti.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više