>

novosti logo

Piše M.B.

Zbog napada na srpskog povratnika iz Viškova uhapšena jedna osoba

Zbog napada na Dobrivoja Arsića rano jutros privedena je jedna osoba, objavio je ministar policije Davor Božinović i obećao da će policija i dalje djelovati efikasno

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je danas u Žutoj Lokvi napade na Srbe koji su se dogodili prethodnih dana. Božinović je izjavio kako je zbog napada u Viškovu,  gdje je srpski povratnik Dobrivoje Arsić napadnut ovog utorka, uhićena jedna osoba.

'Vezano uz napad koji je prijavljen u Viškovu, policija je u rano jutros uhitila osobu koju dovodi u vezu s napadom na građanina Republike Hrvatske prije dva dana', izjavio je Božinović.

Božinović je dodao i kako je podneseno pet prekršajnih i jedna kaznena prijava zbog događaja u Đevrskama, a da o slučaju u Uzdolju, gdje su nepoznati napadači ozlijedili pet stanovnika srpske nacionalnosti, policija još uvijek provodi istragu, javlja HRT

'Ove napade treba osuditi, kao i svako nasilje. Sve institucije države, pogotovo one koje se brinu za javni red i sigurnost trebaju djelovati promptno i učinkovito, a policija je pokazala da djeluje efikasno, što će činiti i u buduće', rekao je Božinović novinarima.

Podsjetimo, u Viškovu pokraj Rijeke u utorak je pretučen 70-godišnji građanin srpske nacionalnosti Dobrivoje Arsić kada se oko 20 sati, vraćao kući svojim kombijem. Svađa oko parkinga rezultirala je najprije vrijeđanjem na nacionalnoj osnovi, a onda i lupanjem po kombiju na što je Arsić nazvao policiju, sluteći do čega bi moglo doći. Vrijeđali su ga spominjući mu ‘majku srpsku’. Sukob je kulminirao kad su ga fizički napali.

- Udarili su me više puta šakom u glavu i u prsa pa su me gurnuli uz zid. Prepao sam se i uznemirio, posebno zato što sam srčani bolesnik. Ne znam te ljude, ali pretpostavljam da me udarao vlasnik tog automobila. Oni su očito znali tko sam i koje sam nacionalnosti - kazao je Arsić za Novosti.

Pomaknuo je kombi i ponovo nazvao policiju koja je došla tek u 21 sat. Uzeli su izjavu od njega i najavili mu da će ga privesti zbog narušavanja javnog reda i mira na što ih je upozorio da je prošao operaciju srca i da se osjeća loše. Policija je otišla i kod susjeda kod kojeg se, kako kaže Arsić, zadržala tek koju minutu. Pretučeni je potom otišao kod liječnika koji mu je dijagnosticirao predinfarktno stanje.

Arsić je, inače, od 1969. građanin Rijeke. Godine 1991. izbačen je i stana i izbjegao iz Hrvatske. Vratio se 2000., a u Viškovu je od 2008. godine u zgradi napravljenoj za potrebe stambenog zbrinjavanja.

1/1