Novosti

Kronika

Звeздa - Динaмo 4:0

Пoбeдници нajjaчeг дeчjeг рeгиoнaлнoг турнирa у Kнeжeвим Винoгрaдимa дeсeтoгoдишњaци из Бeoгрaдa

Large 4. internacional borac cup

Mali Zvezdaši u Kneževim Vinogradima

Iako bi naslov mogao zbuniti mnoge jer čak i površni poznavaoci fudbala znaju da je poslednja utakmica između seniora najtrofejnijeg srpskog i hrvatskog kluba odigrana sada već daleke 1991. godine. No ove dve momčadi susrele su se na dečjem Internacional Borac Kupu u baranjskom mestu Kneževi Vinogradi. NK Borac Kneževi Vinogradi bio je domaćin turnira za igrače do 10 godina starosti, a na turniru su učestvovale 32 ekipe iz Hrvatske, Srbije, Mađarske, Slovenije te Bosne i Hercegovine.

Četvrto izdanje International Borac Kupa, koji se po prvi put igrao dva dana, okupio je najbolje klubove koje je regija mogla ponuditi pa su na ovogodišnjem turniru učestvovali Dinamo, Hajduk, Crvena Zvezda, FK Vojvodina, Osijek, Rijeka, Lokomotiva, Sarajevo, Olimpija, Ferencvaroš Budimpešta, MTK Budimpešta i mnogi drugi. S obzirom na renome klubova koji su na turnir uputili svoje mlade fudbalere, reč je o prvorazrednom sportskom događaju.

Pobednik je Crvena Zvezda koja je u finalu bila bolja od Dinama rezultatom 4:0, a u borbi za treće mesto Hajduk pobedio je Osijeka rezultatom 2:0. Najbolji igrač turnira bio je Stefan Nešković (Crvena Zvezda), najbolji strelac Dušan Živanović (Crvena Zvezda), a najbolji golman Ivan Brković (Hajduk). Prema rečima Ivice Plantasora, organizatora i predsednika fudbalske škole Borac Kneževi Vinogradi, ovogodišnji turnir je najjači u regiji za decu do 10 godina starosti jer su se svi najveći klubovi odazvali pozivu, a zadovoljstvo nisu krili ni političari.

- Riječ je o jednom velikom događaju ne samo na ponos naše općine nego cijele Osječko-baranjske županije. Ovaj turnir za nas znači puno u sportskom smislu, a i druge grane imaju značajniju korist kao što su gospodarstvo i turizam. U ovom trenutku teško ćete naći slobodan smještaj jer se kod nas nalazi više od 500 djece, njihovi treneri, voditelji i roditelji - rekao je uoči početka turnira Vedran Kramarić, načelnik Opštine Kneževi Vinogradi.

Identičnog mišljenja je i Mato Lukić, zamenik župana Osječko-baranjske županije.

- Zaista je riječ o velikom međunarodnom turniru, i ovo je jedna odlična promidžbena slika Baranje i Osječko-baranjske županije u smislu turizma. S druge strane uključivanje djece u sport je vrlo važno jer djeca mogu naučiti dosta toga što je potrebno u životu od discipline, kontrole i samokontrole, kako se ponašati u pobjedi i porazu te uvažavati fer-plej igru, odnosno sve što život nosi djeca mogu naučiti kroz sport, rekao je Lukić.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više