Novosti

Politika

Koнзулoви пoклoни

Гeнeрaлни кoнзул Рeпубликe Србиje у Вукoвaру Aлeксaндaр Нaкић пoсeтиo je српску мaњинску сaмoупрaву у Kнeжeвим Винoгрaдимa, тe дoнeo кoмплeт oпaнчићa зa игрaчe KУД-a и пoклoн пaкeтe кojи ћe бити пoдeљeни нajмлaђим члaнoвимa

Large 2

Konzul Nakić (drugi s desna) s domaćinima

Generalni konzul Republike Srbije u Vukovaru Aleksandar Nakić posetio je srpsku manjinsku samoupravu u Kneževim Vinogradima. Predstavnici manjinske samouprave uvaženog su gosta dočekali u prostorijama lokalnog KUD-a gde su ga informisali o aktivnostima i planovima organizacija koje su od vitalnog interesa za srpsku zajednicu.

Kao i u prethodnim posetama Nakić nije došao praznih ruku pa je u ovoj poseti doneo komplet opančića za igrače KUD-a te poklon pakete koji će biti podeljeni najmlađim članovima. U opuštenoj atmosferi, konstruktivnom, i srdačnom razgovoru  s konzulom razgovarali su Predrag Petrović, predsednik OO SDSS, Svetlana Šmrčković, predsednica SKD Prosvjeta, pododbor Kneževi Vinogradi, Svetozar Prokić, predsednik Crkvenog odbora, Milena Tomić, sekretar KUD Živojin Žika Mandić te aktivistkinje Milena Mihajlović, Dragana Kuveždanin i Savo Šujdović. Domaćini su se zahvalili konzulu na poklonima, podršci, razumevanju i lepim rečima koju, kroz institut generalnog konzula, pruža matična država. Jednako tako domaćini su izrazili nadu da će se takav vid saradnje u obostranom interesu nastaviti i u budućnosti.

Opština Kneževi Vinogradi multikulturalna je sredina u kojoj ravnopravno žive Hrvati, Srbi i Mađari. Po pitanju suživota i međusobne tolerancije na samom je vrhu na području Baranje. Razlog je vrlo jednostavan. Ratne nedaće su odavno iza njih, i svi oni dele iste životne probleme od svakodnevnice, preživljavanja, zapošljavanja, ostanka, iseljavanja mladih bez obzira na nacionalni predznak. Život u međusobnoj simbiozi ono je što je od životnog značaja za sve njih.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više