Novosti

Kronika

Baranja poslije korone

Ako ovog ljeta i ne bude mnogo putovanja na more, Baranjci će godišnji odmor moći sadržajno provesti u svome kraju

65uytlqrv57lr9xat6tx15v6791

Sportsko-rekreacijski centar Kneževi Vinogradi

Koliko je poznato, u Baranji su samo tri osobe bile zaražene koronavirusom, što je u prosjeku jedan zaraženi na 10 hiljada stanovnika, a i za te tri osobe se tvrdi da su se zarazile u osječkoj bolnici. Zato se može reći da je korona, nasreću, zaobišla Baranju, čemu je vjerovatno doprinio i njezin specifičan geografski položaj između rijeka Drave i Dunava i žice na mađarskoj granici.

Krajem maja počelo se s popuštanjem protuepidemijskih mjera pa je i Baranja malo živnula i svakim danom sve je – življa. Na Spasovo, 28. maja, održana je npr. u Jagodnjaku 19. Kulinijada, subotama se čuju svatovske kolone, održavaju se i veća rođendanska slavlja i tzv. postupače, na Beljskoj vinskoj cesti i Vidikovcu iznad Karanca mogu se sresti turisti iz drugih krajeva Hrvatske… U subotu, 9. juna, počela je i kupališna sezona na Sportsko-rekreacijskom centru (SRC) Kneževi Vinogradi. Doduše, početak je pokvarilo ružno i prohladno vrijeme, ali se očekuje da će ‘Suljoški bazeni’ i ovog ljeta biti puni kupača.

Jasna Petrović, direktorica tvrtke ‘Kneževi parkovi’ koja upravlja SRC-om, izjavljuje da se pridržavaju svih aktuelnih protuepidemijskih mjera, prema kojima na 100 kvadratnih metara sunčališta može biti 15 ljudi, što znači da u jednom trenutku na ‘Suljoškim bazenima’ može biti 1800 osoba. Direktorica očekuje da će juli i avgust biti udarni mjeseci te da ne bi bila iznenađena da se premaši prošlogodišnji broj od 35.000 posjetilaca.

Za vrijeme koronakrize bile su obustavljene i sve manifestacije, a sad se i na tom polju Baranja polako vraća u normalu. U četvrtak, 11. juna, održan je npr. na betonskom igralištu SRC-a Kneževi Vinogradi kvalifikacijski turnir u malom nogometu u sklopu Sportskih igara mladih. Dan kasnije na Baranjskoj planini blizu Popovca održana je noćna utrka divljim stazama, na kojoj je učestvovalo 88 trejlera i trejlerica. Istog dana počeli su i Dani otvorenih podruma u Vinogorju Baranja, čime je započeo tzv. Vinski mjesec Osječko-baranjske županije. Nakon vinskog vikenda u Baranji, slijede vinski vikendi biće u Feričancima, Erdutu i Đakovu… Ako ovog ljeta i ne bude mnogo putovanja na more i druga udaljena odredišta, Baranjci će godišnji odmor moći sadržajno provesti i u – Baranji i Slavoniji, a očekuju se gosti i iz drugih krajeva.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više