Novosti

Kronika

Bolmanu infokiosk i pametna klupa

Na natječaj LAG-a Baranja za Mjeru 3.1.1. prijavila su se četiri prijavitelja, a potpora po pojedinom prijavitelju iznosi 15.000 eura, odnosno 111.187,50 kuna

A6ag2u5f45ocmsztck188usbjf5

Park u centru Bolmana

Predzadnjeg dana 2019. godine Glavni odbor Lokalne akcijske grupe Baranja iz Belog Manastira donio je odluku o konačnoj rang-listi natječaja za provedbu Mjere 3.1.1. ‘Potpora za ulaganja u društvenu infrastrukturu i proširenje lokalnih temeljnih usluga’. Rang-lista je službeno objavljena tek krajem januara 2020. na LAG-ovoj web-stranici, a natječaj je bio raspisan krajem avgusta 2019. i odnosio se na ulaganja na LAG-području koje čine osam baranjskih općina (Bilje, Čeminac, Darda, Draž, Jagodnjak, Kneževi Vinogradi, Petlovac, Popovac), Grad Beli Manastir i dio Grada Osijeka koji se nalazi u Baranji, odnosno naselja Tvrđavica i Podravlje.

Na LAG-natječaj prijavila su se četiri (4) prijavitelja, za koje je izdana Odluka o odabiru projekata. Potpora po pojedinom prijavitelju iznosi 15.000,00 eura, odnosno 111.187,50 kuna, što znači da će u sklopu šestog natječaja na LAG-razini biti dodijeljeno ukupno 444.750,00 kuna.

Potpore su dobili Općina Bilje (za rasvjetu Malonogometnog igrališta HNK-a ‘Bilje’), Grad Osijek (za rekonstrukciju i obnovu zgrade Mjesnog odbora ‘Osijek Lijeva obala’), Općina Popovac (za opremanje Društvenog doma u Popovcu) i Općina Jagodnjak (za interaktivni infokiosk i pametnu klupu u Bolmanu).

Projektom Općine Jagodnjak planira se postavljanje interaktivnog infokioska i pametne klupe u rekreacijskoj zoni u centru Bolmanu. Realizacijom tog projekta doprinijeće se tehnološkom i društvenom napretku naselja Bolman te Općine Jagodnjak u cjelini. Na interaktivnom infokiosku pružaće se sve važne informacije iz Općine i iz ostatka Baranje. Korisnici navedene infrastrukture imaće pristup besplatnoj vaj-faj-mreži te će se na taj način pružiti dodatni društveni sadržaj osobama koje nemaju internet u kući.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više