>

novosti logo

Kronika Kronika
Piše Novosti

Članice SDSS-a provode akciju ‘Žene pomažu ženama’

Aktiv žena SDSS-a posjetio je Aleksandru Kotur iz Topuskog, nezaposlenu majku dvoje male djece. U sklopu akcije ‘Žene pomažu ženama’ članice SDSS-a donirale su Aleksandri motokultivator za obradu zemlje.

Mirjana Oluić Voloder, predsjednica Aktiva žena SDSS-a, kaže da je ovo bila jedna u nizu sličnih akcija.

- Aleksandri i njenoj obitelji ova donacija će dobro doći, pogotovo zato što je nezaposlena, a njena majka ima nisku mirovinu. Oni žive na dislociranom mjestu, na prostoru Banovine izvan Topuskog. Pronalazimo ljude kojima je potrebna pomoć, bilo da se radi o djeci ili o samohranim majkama. Ispitujemo njihove realne potrebe i doniramo stvari koje su im od velike koristi. Planiramo to kontinuirano raditi, kada dobijemo informaciju da je pomoć potrebna - kazala je Oluić Voloder. Aleksandra Kotur je rekla da joj donacija puno znači, najviše zbog toga što više neće morati nekog drugog moliti ili plaćati da joj obavi neophodne poljoprivredne poslove.

- Drago mi je da ću sad sve moći sama. Motokultivator je višenamjenska mašina: taj stroj freza, ore, razgrće, nagrće krumpir i čupa ga van. Sve mi to svakodnevno treba – rekla je Aleksandra koja nema zaradu od prodaje poljoprivrednih proizvoda već ih uzgaja samo za vlastite potrebe.

1/2