Novosti

Politika

Djed Mraz sa "Za dom spremni" čestitao Novu godinu

Djed Mraz i njegova vila u turističkom tramvaju u Zagrebu ustaškim pozdravom iz pjesme "Čavoglave" na melodiju "Zvončića" čestitali Novu godinu

Large djed

"Veseli" Djed Mraz pjeva Thompsona (foto Večernji list)

Društvenim mrežama proširila se snimka iz tramvaja Djeda Mraza u Zagrebu na kojoj Djed Mraz, uz pratnju vile, u turističkom tramvaju predviđenom i za djecu, pjevaju nacionalističku pjesmu Marka Perkovića Thompsona "Čavoglave" uključujući ustaški pozdrav "Za dom spremni" zbog kojeg se pjevač ovakvih napjeva već našao na sudu.

Snimka koja se proširila društvenim mrežama uznemirila je čitatelje koji navode kako pozdravu 'Za dom' nije mjesto u božićnom tramvaju Djeda Mraza, javlja Večernji list.

Na snimci se jasno čuje kako Djed Mraz i vilenjačica pjevaju Čavoglave na taktove "Zvončića", ponavljajući na kraju pjesme nekoliko puta sporni pozdrav.

Iz ZET-a su potvrdili autentičnost videa te objavili kako su odmah pokrenuli istragu i da su sadržajem snimke neugodno iznenađeni. "ZET će sukladno ishodu internog postupka poduzeti odgovarajuće disciplinske mjere zbog ponašanja svojih djelatnika koje nije u skladu s profesionalnim i etičkim načelima, a također će se razmotriti i nastavak poslovne suradnje s predmetnom agencijom", piše iz ZET-a.

Usprkos reakciji ZET-a, ostaje tužna činjenica da se tako nešto uopće moglo dogoditi. Još je poražavajavuće da čitaoci 24 sata u komentarima kažu kako ih je ovaj video "baš nasmijao". "Odlicna ideja. Ne vidim nista sporno, ako drugi jezici i kulture koji nas bas i ne vole pune arene, onda ni ovo nebi trebalo smetati", piše jedan od njih pa se drugi nadovezuje: "'Snimka je uznemirila Zagrepčane'. Koje Zagrepčane? Jugonostalgičare, srbokomuniste i potomke jugooficira? Neka ih je uznemirila!"

Sminku možete pogledati ovdje.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više