Novosti

Društvo

Eрaзмус+ у Нeгoслaвцимa

Дo мaja 2024. гoдинe у Oснoвнoj шкoли Нeгoслaвци трajaт ћe прojeкт "Oслoни сe нa ИKT", oднoснo нa инфoрмaциoну и кoмуникaциjску тeхнoлoгиjу кoja би трeбaлa нaстaвни прoцeс учинити суврeмeниjим и бoљим

Large informator erazmus  %c4%87irilica

Sastanak projektnog tima OŠ Negoslavci

U Osnovnoj školi Negoslavci sredinom februara počelo je provođenje Erazmus plus projekta "Osloni se na IKT", odnosno informacionu i komunikacijsku tehnologiju koja bi trebala nastavni proces učiniti suvremenijim i boljim. Projekt će trajati 15 meseci, odnosno do maja 2024. godine, a tim koji će ga provoditi čine nastavnice hrvatskog jezika Zorana Vukašinović i istorije Dejana Okovački, nastavnik matematike Vojislav Đuračković te stručni saradnik bibliotekar Bojan Lazić u ulozi koordinatora. Priređujući projektni prijedlog krajem septembra prošle godine, projektni tim je pred sebe postavio tri cilјa projekta - jačanje digitalnih kompetencija učitelјa u školi, jačanje digitalnih kompetencija njenih učenika, osuvremenjavanje nastavnog procesa upotrebom različitih web alata te druge informacione i komunikacijske tehnologije (IKT).

- Namera je da deo nastavnika koji su za to izrazili želјu stekne određene IKT kompetencije i veštine koje će potom najpre preneti na ostale radnike i u kombinaciji prethodno stečenih i već postojećih znanja preneti potom na učenike. Time bi se, kako je projektom zamišlјeno, ojačale digitalne kompetencije nastavnika i učenika škole, što će konačno rezultirati savremenijim pristupom realizaciji nastavnoga procesa. Dve nastavnice će pohađati strukturisani kurs, dok će nastavnik i stručni saradnik, takođe članovi projektnog tima, pohađati aktivnost praćenja rada, istaknuli su učesnici tima. Na prvom sastanku projektnog tima kome je prisustvovao i direktor škole Branislav Danilovac, izabran je logotip projekta čiji je autor nastavnik informatike Goran Bunić i napravljen je plan aktivnosti.

- Namera je da se putem frontalnog, grupnog i individualnog rada pruži kolegijalna podršku u razvoju IKT kompetencija najpre prema radnicima Škole, a potom da se međusobnim prikazivanjem primera dobre prakse i učenjem jednih od drugih radi na usavršavanju digitalnih kompetencija, napominju u projektnom timu.

Tokom i po završetku projekta u školi u Negoslavcima, projektni tim uz održavanje projekta smišlјao bi nove aktivnosti u školi i van nje, te bi širio zamisli projekta u široj zajednici, odnosno u medijima i putem pružanja podrške školama i vaspitno-obrazovnim radnicima koji se još nisu upustili u Erazmus+ priču, što i jeste jedna od ideja na kojima se temelјi Erazmus+ program koji se financira sredstvima Evropske unije. Projekt je odobrila Agencija za mobilnost i projekte EU ocijenivši ga sa 84 od mogućih 100 poena i dodijelivši školi traženih 7.220 eura za njegovu realizaciju.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više