Novosti

Kronika

Grah i čobanac

Nogometni klub "Borac" u Sportsko-rekreacijskom centru Kneževi Vinogradi organizovao je turnir za djecu, na kome je učestvovalo 16 ekipa iz Hrvatske i Mađarske

Large 6

Oldtajmeri među malim nogometašima

Nakon što to 2020. i 2021. godine zbog epidemije koronavirusa to nije bilo moguće, ove godine na Ribnjaku u sklopu Sportsko-rekreacijskog centra (SRC) Kneževi Vinogradi ponovo je organizovana proslava Međunarodnog praznika rada – Prvog maja. Proslavu su organizovali Općina Kneževi Vinogradi, lokalni Nogometni klub "Borac" i komunalna tvrtka "Kneževi parkovi" koja upravlja SRC-om i Restoranom Panon. Nogometni klub je organizovao turnir za djecu, na kome je učestvovalo 16 ekipa iz Hrvatske i Mađarske, Općina je osigurala grah i meso divljači te živu glazbu, a "Kneževi parkovi" su se pobrinuli da se skuhaju besplatan grah i čobanac za sve posjetioce te da sve prođe na zadovoljstvo gostiju.

Od direktorice "Kneževih parkova" Jasne Petrović saznajemo da je samo zbog nogometnog turnira u Kneževe Vinograde došlo oko 250 malih igrača i njihovih pratilaca, a koliko je ostalih gostiju bilo teško je reći, ali sveukupno nije ih bilo manje od – hiljadu. Taj broj procjenjujemo prema broju podijeljenih porcija graha i čobanca, a podijeljeno ih je 920, no nije zanemariv ni broj gostiju koji su za ručak izabrali nešto iz bogate gastroponude Restorana Panon ili su sami roštiljali oko Ribnjaka. Iako je poznato da Baranjci i njihovi gosti rado konzumiraju čobanac, ovaj put grah je "planuo" prije čobanca. A da je gostiju bilo i izvan Baranje, pokazale su registracije brojnih parkiranih automobila.

Cijeli dan su se za posjetioce odvijali zabavni i sportski sadržaji (vožnja kajakom, vožnja oko Ribnjaka autobuščićem "Baranjskih dvora", ribolov, zorbing-lopte, tobogan, mali nogomet, odbojka, ples, šetnje, trčanje...). No ni to nije bilo sve. Organizirana je i mini-revija automobilskih oldtajmera, od kojih su se dva najstarija ponosno provezla pješačko-biciklističkom stazom oko Ribnjaka. I jedan i drugi na svojim registarskim tablicama, uz oznake gradova iz kojih dolaze: NA i OS, kao broj imaju upisanu godinu svoje proizvodnje: 1946. i 1949. Za ovaj drugi oldtajmer marke "mercedes" vlasnik i vozač reče da je automobil od njega stariji – tri mjeseca.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više