Novosti

Politika

Jубилej у Дaрди

Вeћe српскe нaциoнaлнe мaњинe Oпштинe Дaрдa oдржaлo je свeчaнoст пoвoдoм 20 гoдинa дeлoвaњa, a o пoчeцимa рaдa, знaчajу, aктивнoстимa и прeдстojeћим мaњинским избoримa гoвoриo je прeдсeдник Вeћa Рaдoмир Чвaркoвић

Large informator  jubilej u dardi %c4%87irilica

Dodjela plaketa povodom 20. godišnjice rada

Veće srpske nacionalne manjine (VSNM) Opštine Darda održalo je svečanost povodom 20 godina delovanja. Prigodnoj svečanosti prisustvovali su članovi koji su doprineli da Veće ostane kičma srpske zajednice na području Opštine Darda.

Prisutne je pozdravio Radomir Čvarković, predsednik Veća, koji je govorio o počecima rada, značaju, aktivnostima i predstojećim manjinskim izborima. Prisutnima se obratio i Dejan Drakulić, predsednik ZVO, koji je članovima uputio čestitku na dosadašnjem radu, i poželeo im puno uspeha u budućem.

Čvarković je rekao da su prvi izbori za Veća nacionalnih manjina održani 2003. godine i u dosadašnjem radu, u pet saveta, ukupno je učestvovalo 26 odbornika. Povodom 20 godina od osnivanja, Veće je za članstvo dosadašnjim odbornicima dodelilo plakete kao i zahvalnice institucijama, društvima i zaslužnim pojedincima za doprinos te podršku i pomoć u radu.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više