Novosti

Društvo

Koбaсициjaдa у Бoрoву

Нajбoљи прoизвoд нa пeтoj Koбaсициjaди, у oргaнизaциjи Лoвaчкoг друштвa и Oпштинe Бoрoвo, имaлa je Jeлeнa Koлaрeвић из Бoрoвa, другo мeстo припaлo je прoизвoду Mилeнкa Вукoсaвљeвићa, a трeћe Вaсилиjу Димитриjeвићу

Large informator kobasicijada   %c4%87irilica

Kobasice na ocenjivačkom stolu

U organizaciji Lovačkog društva i Opštine Borovo, 25. februara je održana peta Kobasicijada, četvrta takmičarskog karaktera. Najbolji proizvod ove godine imala je Jelena Kolarević iz Borova, drugo mesto pripalo je proizvodu Milenka Vukosavljevića, dok je treća najbolja kobasica ona Vasilija Dimitrijevića.

- Predstavljena je tradicionalna slavonsko-sremska svinjokolja, sa svim specifičnostima. Mesari su bili zaduženi za kompletnu preradu, dok je stručna komisija pažnju obratila na boju, ukus, miris osušene kobasice te izgled – rekao je Branko Puškar, član Lovačkog društva.

Ove godine zaprimljeno je 18 uzoraka osušenih kobasica, a tri najbolja proizvoda proglasio je tročlani žiri, u kojem su bili iskusni mesari, Mile Mitić, Rajko Jeremić i Dejan Petrović.

- Polovina nije zadovoljila kriterijume, za šta je presudno bilo nepravilno sušenje, što je uticalo na loš okus - objasnio je žiri.

- Ponosna sam na sebe, ali i ostale učesnike. Za dobru kobasicu koristi se svinjsko meso, suši se četiri do pet dana, od šest do osam časova, na svežem vazduhu i najčešće se kao drvo koristi bukva ili grab – rekla je ovogodišnja pobednica Jelena Kolarević, koja s ocem učestvuje u proizvodnji slavonskih i sremskih delicija.

Za vreme održavanja manifestacije, od 30 kg mesa napravljene su kobasice, koje su posetioci imali priliku da degustiraju uz čvarke i slaninu.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više