Novosti

Kultura

Рaзигрaнo љeтo

Нaступoм нajмлaђих групa културнo-умeтничких друштaвa и дрaмскo-рeцитaтoрскe сeкциje, у oргaнизaциjи пoдoдбoрa СKД Прoсвjeтa из Бoрoвa нaсeљa, oдржaн je прoгрaм "Рaзигрaнo лeтo у нaсeљу 2024"

Large informator razigrano

Učesnici manifestacije

Nastupom najmlađih grupa kulturno-umetničkih društava i dramsko-recitatorske sekcije, u organizaciji pododbora SKD Prosvjeta iz Borova naselja, u Manjinskoj, često zvanoj Srpskoj kući održan je poslednje nedelje meseca juna program pod nazivom "Razigrano leto u naselju 2024".

Osim domaćina, u programu su nastupili članovi KUD Ostrovo i Đoko Patković iz Bobote. Pododbor Prosvjete iz Borova naselja najmlađi je od Prosvjetinih pododbora na istoku Hrvatske, a prema rečima sekretara Tatjane Lipovac nastoji da organizacijom različitih programskih sadržaja obogati društveni život u tom prigradskom naselju, okupljajući prvenstveno decu i mlade.

- Specifičnost današnjeg programa je što su gosti članovi onih društava, koja su nam u samim počecima rada iskazali nesebičnu podršku i pozivom na svoje manifestacije iskazali poverenje u naš rad - rekla je Lipovac, govoreći o saradnji s društvima koje su ugostili u okviru prve manifestacije, koju su održali na spomenutoj lokaciji.

Program je privukao veliki broj mališana i starije dece, koji su se, obučeni u tradicionalne narodne nošnje i u pratnji svojih voditelja, smenjivali na letnjoj pozornici, nastojeći kroz pesmu i ples da razvesele publiku.

- Posebnost programa je što smo na kraju jedne sezone, pred letnju pauzu, želeli da u ovom prigradskom naselju, gde se ne održavaju često ovakve manifestacije organizujemo program za domaću publiku i sve one, koji nam od početka pružaju podršku - rekla je sekretar pododbora.

Pododbor Prosvjete u Borovu naselju počeo je s radom prošle jeseni. U njegovom sastavu deluju tri folklorne grupe, formirane prema starosnom uzrastu s kojima radi voditelj Sreten Šofolovac, aktivne su i dramsko-recitatorska te likovna sekcija, kojoj veliki doprinos daje mlada slikarka Vanja Nikić.

Među brojnim aktivnostima koje osmišljavaju već godinama, sada uključeni u rad pododbora često organizuju i različite kreativne radionice za decu i mlade. Njihov rad se odvija u prostoru Manjinske kuće, koja je u vlasništvu Veća srpske nacionalne manjine grada Vukovara.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više