Novosti

Društvo

Koнкурс зa мeдиje

Прeдстaвници мeдиja из Вукoвaрa у Нoвoм Сaду, нa рaдиoници Mинистaрствa инфoрмисaњa и тeлeкoмуникaциja Рeпубликe Србиje, инфoрмисaли су сe o нoвинaмa финaнсирaњa прojeктних aктивнoсти

Large informator konkurs  %c4%87irilica

Na radionici u Novom Sadu

Predstavnici medijskih kuća iz Vukovara prisustvovali su u Novom Sadu radionici Ministarstva informisanja i telekomunikacija Republike Srbije, kako bi se informisali sa novinama vezanim uz postupak finansiranja projektnih aktivnosti.

Reč je o novom Pravilniku sufinansiranja projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja i pratećih obrazaca. Novim Pravilnikom su uređeni izgled i sadržaj formulara za podnošenje projekata, kriterijumi za ocenu, kriterijumi za bodovanje i druga pitanja od značaja za sprovođenje konkursa u oblasti informisanja.

Uz brojne predstavnike medijskih kuća iz Republike Srbije, radionici su prisustvovali predstavnici medijskih kuća iz Vukovara, koji program emituju na srpskom jeziku i pismu.

- Ovakve radionice su dobrodošle za medijske kuće, koje apliciraju za sredstva Ministarstva informisanja i telekomunikacija Republike Srbije, pogotovo u ovom trenutku kada je došlo do izvesnih promena u postupku sufinansiranja - rekao je Branislav Bijelić, direktor Radio Dunava iz Vukovara.

Ova radijska stanica više od deset godina učestvuje programskim sadržajima na konkursima spomenutog ministarstva.

- Uglavnom su to radijske emisije posvećene položaju i problematici srpske zajednice u Hrvatskoj, kao i njenoj saradnji s matičnom državom, a sve u cilju medijskog pluralizma - istakao je Bijelić, govoreći o dosadašnjoj saradnji sa Ministarstvom informisanja.

Edukacija predstavnika medijskih kuća održana je u zgradi Skupštine grada Novog Sada, a predviđena je i u drugim gradovima Srbije.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više