Novosti

Politika

Lajkovi za psovku

‘Ha! Ma stjeram vas politički korektno u rodno mjesto! Za svaku pi… se danas netko uvrijedi. Nemate pametnijeg posla?’ poručio je Mate Rimac na svom Facebook profilu. Iako je ubrzo obrisao status, njegovi sljedbenici nastavili su obračun s pravobraniteljicom za ravnopravnost spolova

3xxyiyxs4p0majxws3e0o2xtwik

Mate Rimac (foto Igor Kralj/POOL/PIXSELL)

Zahvaljujući srednjostrujaškim medijima, koji budno iščekuju svaki njegov status na Facebooku, ovih smo dana svjedočili novoj epizodi iz serijala ‘Hrvatska pasija Mate Rimca’. Nakon ingeniozne ideje da u dvorcu Kerestinec, mjestu ratnog zločina, otvori istraživački centar, žala zbog toga što mu se Vlada u rekordnom roku nije javila oko ‘iznimne poslovne prilike koja uključuje dovođenje stranog proizvođača’ i potrage za čistačicom koja se zna služiti Microsoft Office paketom, mladi start-up poduzetnik iz Zagreba za ovu nas je priliku počastio ispadom bijesa na društvenoj mreži.

‘Ha! Ma stjeram vas politički korektno u rodno mjesto! Za svaku pi… se danas netko uvrijedi. Nemate pametnijeg posla?’ poručio je Rimac na svom profilu, u ćaskanju sa svojom zaposlenicom koja ga je upozorila na opomenu pristiglu od pravobraniteljice Višnje Ljubičić. Naime, suprotno Zakonu o ravnopravnosti spolova, Rimčeva tvrtka u oglasu za posao nije navela da se za radno mjesto mogu javiti žene i muškarci.

Iako je Rimac uskoro ‘junački’ obrisao status, koji je u manje od pola sata prikupio više od tisuću i pol lajkova, to nije spriječilo čitavu vojsku njegovih sljedbenika da obračun s pravobraniteljicom za ravnopravnost spolova nastavi u komentarima na internetskim portalima. Tako su Rimčevi simpatizeri izrazili nevjericu što se u ‘državi koja tobože brine o poduzetnicima i dalje mora paziti na nekakvu ravnopravnost’. Pravobraniteljicu su pritom prikazali kao utjelovljenje birokratske oholosti, koja, pored toga što živi ‘na naš račun’, mladim poduzetnicima uporno ne dopušta da se realiziraju u ulozi spasitelja domaćeg tržišta rada. Ne treba zaboraviti da su za širenje takvih stavova najzaslužniji liberalni mediji koji, pored toga što su i ovom prilikom dopustili da se komentari čitatelja svedu na pljuvačnicu omraženih ‘uhljeba’, već godinama vrijedno rade na konstruiranju mita o mesijanskoj superiornosti privatnih poduzetnika. Pa makar se ovi tu i tamo očešali o antidiskriminacijske zakone.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više