Novosti

Društvo

Marina Novaković Matanić: Pacijenti su očajni

Invalidske mirovine u Hrvatskoj iznose tisuću kuna, dok konstantno na listu uvrštavaju lijekove koje treba nadoplaćivati. Umjesto da se pomogne najtežim pacijentima, mnogi od njih već odavno su prešli rub egzistencije, kaže predsjednica Udruge za zaštitu dostojanstva i jednakosti pacijenata Dignitas

Large intrigator  mini

(foto Kristina Štedul Fabac/PIXSELL)

Zašto se udruga Dignitas obratila ministru Viliju Berošu?

To smo učinili zbog poruka u medijima da će biti obustavljena isporuka lijekova za bolničke pacijente. Tražimo prije svega da prestanu tako plašiti pacijente, kojima je ionako dovoljno to što se bore protiv bolesti i za svoje živote. Sada im ministar i veledrogerije još stavljaju taj uteg da razmišljaju hoće li im biti dostupan lijek o kojem im ovisi život. U ovom slučaju nitko ne misli na pacijente, a trebali su sjesti i zajednički se dogovoriti. Ne smije se dogoditi da ijedan pacijent ostane bez lijeka, a zadnjih tjedan dana vidimo da se upravo to događa.

Kako provesti uštede u zdravstvu i izbjeći povećanje davanja?

Vidimo da u bolnicama stalno raste broj medicinskog osoblja, pa treba vidjeti da li je baš tolika potreba za svima. Treba uvesti red među preglede i konstantno raditi na prevenciji, kao i staviti naglasak na prehranu, jer imamo apsurd da je zdrava hrana teško dostupna i skupa. Tražit ćemo transparentan proračun u zdravstvu jer to je novac svih nas.

Neki pacijenti moraju dodatno plaćati terapiju?

Pacijenti svakodnevno zovu jer su očajni. Invalidske mirovine u Hrvatskoj iznose tisuću kuna, dok konstantno na listu uvrštavaju lijekove koje treba nadoplaćivati. Umjesto da se pomogne najtežim pacijentima, mnogi od njih već odavno su prešli rub egzistencije. Zato probleme pacijenata trebaju rješavati ministarstva mirovinskog sustava i zdravstva.

Koji su glavni problemi u poštivanju prava pacijenata?

Kada traže drugo mišljenje ispada da rade nešto loše, a ne da se bore za zdravlje. Svaki pacijent ima pravo na drugo mišljenje, kao što svaki pacijent ima pravo i na točnu dijagnozu. Liječnici moraju pacijentima govoriti razumljivo, da najobičniji laik zna s kakvom bolešću se mora nositi.

Koliko su pacijenti upoznati sa svojim pravima?

Jako malo i radi toga je potrebna puno veća suradnja nas udruga i cjelokupnog zdravstvenog sustava, kao i kontinuirani rad sa svim pacijentima.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više