Novosti

Politika

Mиркoвчaни у Винкoвцимa

Грaдoнaчeлник Ивaн Бoсaнчић истaкao je дoбру сaрaдњу с прeдстaвницимa српскe зajeдницe, a пoсeбнo aнгaжмaнoм зaмeникa жупaнa Jeрeмићa нa снимaњу ситуaциje нa тeрeну и дeлoвaњу у прaвцу прeвaзилaжeњa прoблeмa

Large informator mirkov%c4%8dani   %c4%87irilica

Kod vinkovačkog gradonačelnika (foto VSNM VSŽ)

Zamenik vukovarsko-sremskog župana, Srđan Jeremić je odmah po stupanju na spomenutu funkciju, kao jedan od prioriteta postavio posete sredinama u kojima predstavnici srpske zajednice čine manjinu, kako bi u razgovoru s njihovim predstavnicima, ali i predstavnicima vlasti, razgovarao o problematici i učestvovao u pronalaženju rešenja.

Tako je, u okviru, sada već redovnih poseta, nedavno organizovao posetu predstavnika Veća srpske nacionalne manjine grada Vinkovaca, Fudbalskog kluba Hajduk Mirko iz Mirkovaca, predstavnika SDSS-a i Veća srpske nacionalne manjine Vukovarsko-sremske županije Gradu Vinkovcima, gde su održali sastanak sa gradonačelnikom Ivanom Bosančićem.

- Razgovarali smo o finansiranju kluba iz Mirkovaca, potrebama Srpske pravoslavne crkve kao i pomoći u radu Veća srpske nacionalne manjine grada Vinkovaca. Razgovarali smo o svim onim realizovanim projektima u proteklom vremenskom periodu, ali i planovima do kraja ove i za sledeću kalendarsku godinu - rekao je Jeremić.

- Sanirana je pravoslavna kapela na groblju u Mirkovcima, potpomognut rad Lovačkog društva u tom naselju, uređena u potpunosti Osnovna škola, a posebno smo zadovoljni iznesenim planovima rada za naredni vremenski period - istakao je zamenik župana. Govoreći o planovima gradskih vlasti, s kojima je upoznat tokom razgovora s gradonačelnikom Bosančićem, najavio je izgradnju biciklističke staze, dečjeg igrališta, sanaciju cesta, a u planu je i izgradnja školske sportske dvorane u Mirkovcima.

Gradonačelnik Bosančić istakao je dobru saradnju s predstavnicima srpske zajednice, a posebno angažmanom zamenika župana Jeremića na snimanju situacije na terenu i delovanju u pravcu mogućeg prevazilaženja problema putem dijaloga.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više