Novosti

Društvo

Нaстaвљajу удaрнички

Зaвичajнo удружeњe Србa Oзрeнa и Пoсaвинe из Бoрoвa oвe ћe гoдинe прoслaвити 15 гoдинa пoстojaњa и успeшнoг рaдa тe je дaнaс jeднo oд нajбрojниjих и нajaктивних удружeњa у тoм мeсту

Large informator nastavljaju  %c4%87irilica

Punom parom napred – ZUSOP

Zavičajno udruženje Srba Ozrena i Posavine (ZUSOP) iz Borova ove će godine da proslavi 15 godina postojanja i uspešnog rada, što je rezultovalo da je danas jedno od najbrojnijih i najaktivnih udruženja u tom mestu. Istaknuto je to na godišnjoj izveštajnoj skupštini društva, koja je održana 20. februara u Kulturnom centru Borovo.

- Prošle godine učestvovali smo u 26 manifestacija, različitih programa i realizovali nekoliko putovanja. Osim nastupa u Borovu i okolini, našu tradiciju i običaje predstavili smo nedavno na Sajmu zavičaja u Novom Sadu, učestvovali na Međunarodnoj smotri folklora u Čečavi, putovali na Ozren i Zlatibor - rekao je na Skupštini predsednik ZUSOP-a Rajko Lukić.

Za uspešnu realizaciju pojedinih aktivnosti zahvalio se na podršci nekadašnjem generalnom konzulu Republike Srbije u Vukovaru Aleksandru Nakiću, Opštini Borovo, koja sufinansira njihov rad te drugim sponzorima.

- Tradicionalne manifestacije koje organizuje naše udruženje su Dani zavičaja, folklora i običaja i Sportski susreti, koje zbog svoje atraktivnosti okupljaju nekoliko stotina učesnika i posetilaca. Gotovo uvek traži se karta više za Ozrensko-posavsko veče, koje organizujemo za ljubitelje izvornog melosa, odnosno violine i šargije - istakao je Lukić.

Udruženje koje trenutno broji dvestotinjak članova. Zahvaljujući dobroj organizovanosti i međusobnom poštovanju starijih i mlađih članova, sve ove aktivnosti realizovane su na zavidnom nivou. Prva naredna aktivnost biće proslava Međunarodnog dana žena, koju će Udruženje za svoje članove organizovati 7. marta u Borovu. Na skupštini je gotovo 120 delegata usvojilo Izveštaj od radu za prošlu i Plan i program rada te finansijski plan za ovu kalendarsku godinu.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više