Novosti

Politika

Nije poštivao uvjete

Tužiteljstvo Haškog suda zatražilo je poništavanje odluke o privremenom puštanju Vojislava Šešelja na slobodu

Da1kgnc0je92sexi6i7i6mer83d

Vojislav Šešelj (foto Pixsell)

Tužiteljstvo Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju zatražilo je da se Vojislav Šešelj vrati u pritvor jer njegovo ponašanje na slobodi podriva temelje odluke o njegovu privremenom puštanju, priopćeno je iz Haaga. 

Tužiteljstvo je u priopćenju navelo kako je Šešelj na slobodu pušten radi narušenog zdravlja, odnosno iz humanitarnih razloga, te su u skladu s tim doneseni minimalni uvjeti njegova puštanja na slobodu. No, ispostavilo se da teško zdravstveno stanje nije prepreka Šešeljevim neprekidnim provokacijama i vrijeđanju žrtava.

'Šešeljevo ponašanje dokazuje da su, bez obzira na njegovo zdravstveno stanje, potrebni stroži uvjeti puštanja', navodi Tužiteljstvo u priopćenju kojim je upozoreno i na Šešeljeve izjave da se ne planira vratiti u Haag, iako je jedan od uvjeta za njegovo puštanje na slobodu bio taj da će se vratiti čim ga sud pozove.

Tužiteljstvo navodi i da je povlačenje odluke o privremenom puštanju imperativ za suce i Vijeće koje ga je pustilo kako bi se zaštitio integritet postupaka suda, ali i kako bi se osigurao pošten tretman za državu Srbiju.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više