Novosti

Društvo

Oпуштeнo испрaтили 2023.

Meђу oнимa кojи су у Дaљу прeдстaвљaли свoje aктивнoсти, билe су и бjeлoбрдскe Пудaрицe

Large novogodi%cf%84nji  sajam 2

Novogodišnji sajam u Dalju

Centar za mlade Dalj, u saradnji sa Turističkom zajednicom Opštine Erdut, Opštinom, komunalnim preduzećem "Čvorkovac" iz Dalja i daljskim pododborom Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta", organizovao je 29. decembra Novogodišnji sajam u tome mestu. Manifestacija je i ove godine okupila brojne izlagače te veliki broj posetilaca, koji su imali priliku da se uz razgledanje, degustaciju i prezentaciju upoznaju sa svim onim što je značajno i autentično za područje Opštine Erdut, u Osječko-baranjskoj županiji.

- Većina izlagača je sa područja naše opštine, to su OPG-ovi, različita udruženja, ali i pojedinci koji se bave specifičnim zanatima, poput izrađivanja zlatoveza ili nakita - objasnila je bogat ovogodišnji program Sajma Milica Sevkić iz Centra za mlade.

Među onima koji su predstavljali svoje aktivnosti na otvorenom, bile su i predstavnice bjelobrdskog udruženja Pudarice. Zainteresovani su mogli da degustiraju njihove medenjake, pogledaju ručne radove u zlatovezu, kao i božićne dekoracije. Već drugu godinu, na Sajmu su izlagali i predstavnici Centra za pružanje usluga u zajednici - Klasje iz Osijeka. Predstavili su program svog poludnevnog boravka u Dalju, na način da su izložili proizvode koje su izradili s decom, a to su bili božićnici keksi, te različiti ukrasi od recikliranih materijala.

Uz spomenuto, program, koji je održan na prostoru ispred Vinskog muzeja, upotpunile su maskote i Deda Mraz, program potrage za paketićima te mogućnost vožnje kočijom, što je posebno razveselilo najmlađe posetioce. Zadovoljstvo ovogodišnjom posećenošću sajma u Dalju izrazio je i načelnik Opštine Erdut Jugoslav Vesić.

- Namera je upravo bila da sa našim meštanima i posetiocima u opuštenoj atmosferi ispratimo kraj još jedne godine, sa optimizmom da će iduća biti još bolja - rekao je načelnik Vesić dodajući da su u sklopu novogodišnjih praznika, već tradicionalno najmlađima podeljeni poklon paketići.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više