Novosti

Kultura

Ovogodišnji Zagreb film festival ipak samo online

Prateći daljnji razvoj zbivanja te svakodnevno svjedočeći teškoj situaciji u kojoj se nalazi naš zdravstveni sustav, donijeli smo odluku da ni na koji način ne želimo dovesti u pitanje zdravlje svoje publike i festivalske ekipe, poručuju iz ZFF-a

Large zff

Zbog porasta broja novozaraženih koronavirusom s ciljem očuvanja zdravlja publike i festivalske ekipe, Zagreb Film Festival (ZFF) svoje će osamnaesto izdanje u potpunosti održati online, na platformama www.kinoeuropa.hr te www.croatian.film.

"Pripremajući ovogodišnje izdanje festivala, sami smo za sebe napisali nekoliko različitih scenarija, koje smo poput nekog stalno nezadovoljnog redatelja svaki dan mijenjali, dopunjavali i prilagođavali novonastaloj epidemiološkoj situaciji, preslagujući sliku festivala u raznim kombinacijama online i off-line varijanti, a sve kako bismo kao pravi ljubitelji filmske umjetnosti prikazali filmove tamo gdje pripadaju – na velikim platnima", izjavio je direktor Zagreb Film Festivala Boris T. Matić.

"Prateći daljnji razvoj zbivanja te svakodnevno svjedočeći teškoj situaciji u kojoj se nalazi naš zdravstveni sustav, donijeli smo odluku da ni na koji način ne želimo dovesti u pitanje zdravlje svoje publike i festivalske ekipe. Suočavali smo se s velikim brojem izazova od samog početka svog djelovanja. Ovaj je dosad možda najveći. No ja čvrsto vjerujem da ćemo već sljedeće godine ponovno slaviti film kako on to zaslužuje – uz prisustvo autora, fizički blizu jedni drugima, uz razgovor i pokoju zabavu", uvjeren je Matić.

Ovogodišnje 18. izdanje Zagreb Film Festivala održat će se prema ranije najavljenim datumima, od 8. do 15. studenog. Filmovi iz Glavnog programa – dugometražne te kratkometražne konkurencije i programa "Ponovno s nama", te iz popratnih programa "Velikih 5" i "Festivali pod reflektorom" bit će prikazani na www.kinoeuropa.hr, a natjecateljski program domaćih kratkometražnih filmova "Kockice" na platformi www.croatian.film. On-line će se održati i program "Industrija", namijenjen filmskim profesionalcima i zainteresiranoj javnosti.

U glavnom programu dugometražnog filma ove godine bit će, između ostalih, prikazani i srpski film "Oaza" Ivana Ikića koji je nagrađen na festivalu u Veneciji, s temom ljubavnog trokuta među osobama s posebnim potrebama, kao i poljski film "Influencerica", studija karaktera superuspješne fitnes-motivatorice u režiji Magnusa von Horna.

Program "Ponovno s nama" donosi nove filmove Rúnara Rúnarssona ("Jeka") i Radua Judea ("Velika slova"), a "Velikih 5" ostvarenja iz najvećih europskih kinematografija nove filmove Christiana Petzolda ("Undine"), Gabrielea Muccina ("Najljepše godine") i Rodriga Sorogoyena (Madre).

Kompletan natjecateljski i popratni program 18. Zagreb Film Festivala bit će objavljen 3. studenog. Više informacija o festivalu dostupno je na ovoj stranici.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više