Novosti

Kronika

Počinje Zaželi 2

Novi krug poznatog programa pomoći u kući za 300 starijih i nemoćnih na području grada Karlovca te općina Lasinja, Draganić i Vojnić, potrajat će do svibnja 2022. godine

Large 5

Branka Hastor (foto Dominik Grgurić/PIXSELL)

U Karlovcu je predstavljen drugi dio poznatog programa pomoći u kući starijim i nemoćnim osobama pod nazivom ZaŽeli 2. Tim programom posao će dobiti pedeset žena srednje životne dobi inače svrstanih u kategoriju teže zapošljivih. One će pružati pomoć u kući za 300 korisnika starije životne dobi i nemoćnih osoba. Gradsko društvo Crvenog križa Karlovac nosilac je projekta.

- Novi ugovor potpisan je 26. veljače, a projekt će trajati petnaest mjeseci, do svibnja 2022. godine. Projekt je financiran bespovratnim sredstvima iz Operativnog programa Europskog socijalnog fonda Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Osamdeset i pet posto je europskih sredstava, a 15 posto iz državnog proračuna. Vrijednost projekta je 4.534.000 kuna. Projektni partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Karlovac, Centar za socijalnu skrb Karlovac, Grad Karlovac, Općinsko društvo Crvenog križa Vojnić i Općina Vojnić - rekla je voditeljica projekta i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Karlovac Branka Hastor. Projekt će se provoditi na području grada Karlovca te općina Lasinja, Draganić i Vojnić.

Mnogi pripadnici srpske zajednice s područja grada Karlovca te općina Vojnić i Lasinja (Prkos Lasinjski, Lasinjski Sjeničak) bili su korisnici programa ZaŽeli 1 i mnogi su se prijavili za njegov nastavak.

Karlovački gradonačelnik Damir Mandić je kazao da je "Zaželi 1" bio vrlo uspješan i izrazio nadu da će njegov nastavak biti jednako uspješan. Prvi dio programa je završio prije četiri mjeseca.

Ako ovome dodamo i potpisivanje ugovora za 80 do 90 korisnika iz Karlovačke županije u programu pomoć u kući starijim i nemoćnim osobama, o čemu smo pisali u prošlom broju Novosti, pomoć u kući na oko polovice Karlovačke županije dobit će skoro 400 stanovnika starije životne dobi i nemoćnih osoba.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više