Novosti

Društvo

Pokrenut portal Ekumena.org

Cilj portala ekumena.org, čiji je glavni urednik Drago Pilsel, je izvještavati o svjetskim, regionalnim i lokalnim ekumenskim zbivanjima i događajima iz kršćanskog gledišta i nadahnuća

Large radovi

S prvim danom 2022. godine pokrenut je novi portal Ekumena.org čiji je glavni urednik novinar i aktivist Drago Pilsel. Prepoznajući ekumenski pokret kao nesumnjiv znak i imperativ vremena, okupljeni i ujedinjeni zajedničkom vizijom izgradnje i promicanja pouzdanih i trajnih struktura za obnovu povjerenja, prihvaćanja međusobnih razlika i stvarnoga zajedništva među ljudima, pokretači mrežnoga portala ekumena.org, samostalnog, nestranačkog i neovisnog medijskog i društvenog projekta, ustanovili su 27. listopada 2021. Uredničko vijeće portala u sastavu: Drago Pilsel kao glavni i odgovorni urednik, Jadranka Brnčić kao zamjenica glavnog urednika, Entoni Šeperić kao pomoćnik glavnog urednika i Claudia Keller kao izvršna urednica i odredili da bude pušten u javnost u prvim sekundama Nove, 2022. godine na Međunarodni dan mira, poručuju urednici.

Bračni par Claudia Keller i Drago Pilsel su došli do ideje da se takav portal pokrene, dali mu ime, registrirali glavnu i pomoćnu domenu te, preko Udruge Europress, zakupili hosting. Potom su pozvali Entonija Šeperića da se pridruži projektu i on je dao rješenje za logo portala, zajedničkim snagama i u suradnji s Krešimirom Kovačem (Internetsko novinarstvo d.o.o.) je dogovoren izgled naslovnice i sadržaj rubrika i u tom je procesu u osnivačku skupinu kao suradnica u projektu pozvana i Jadranka Brnčić.

Cilj portala ekumena.org je izvještavati o svjetskim, regionalnim i lokalnim ekumenskim zbivanjima i događajima iz kršćanskog gledišta i nadahnuća. Cilj i misija portala opisani su i pojašnjeni u zasebnom dokumentu koji se može pročitati na zaglavlju portala pod ”O nama”.

Pokretači ovog regionalnog portala i utemeljitelji njegovog Uredničkog vijeća obvezuju se da će uređivačku politiku i sve druge poslove vezane uz rad i razvoj projekta voditi u skladu sa zakonima i odgovarajućim propisima Republike Hrvatske te u ”Duhu Asiza” – bratski/sestrinski i sporazumno zbog čega su izjavu u pokretanju portala ne slučajno potpisali na obljetnicu Molitvenog susreta za mir u Asizu gdje je svjetskim vjerskim predstavnicima domaćin bio papa Ivan Pavao II. Portal želi postati eho i mirotvornih nastojanja pape Franje. Možete ga posjetiti na adresi Ekumena.org.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više