Novosti

Politika

Promocija knjige Drage Pilsela ‘Povratak Adolfa Pilsela’

Uz autora, u srijedu u 19 sati, u Novinarskom domu govorit će Stjepan Mesić, Ivo Josipović, Jovan Ćulibrk, Jadranka Brnčić, Boris Rašeta, Drago Glamuzina i Branimir Pofuk

Zachfret0c9g26oed8c2hssxwhk

“Povratak Adlofa Pilsela” nastavak je prethodne Pilselove knjige “Argentinski roman”

U Novinarskom domu, u Zagrebu, u srijedu u 19 sati, održat će se promocija knjige Drage Pilsela ‘Povratak Adlofa Pilsela’, koju izdavač VBZ predstavlja kao nastavak bestsellera istog autora ‘Argentinski roman’. Uz Pilsela, knjigu će predstaviti bivši predsjednici Stjepan Mesić i Ivo Josipović, vladika zapadno-slavonski Jovan Ćulibrk, Jadranka Brnčić, Boris Rašeta i Drago Glamuzina uz moderiranje Branimira Pofuka.

Knjiga, kako je napisao autor, donosi životopis Adolfa Pilsela od rođenja 1936. na Kosovu, djetinjstva koje se, nakon boravka u Sarajevu, istočnoj Poljskoj i Austriji, nastavlja u Argentini, preko sazrijevanja u krugu ustaške emigracije, angažmana u krugu tjelohranitelja Ante Pavelića u Buenos Airesu sve do uspona i pada njegove karijere u Patagoniji te bijega u Paragvaj.

‘U razdoblju suživota u Zagrebu otac i ja ćemo raspravljati o motivima napuštanja obitelji 1972., o nacizmu i ustaštvu, o tome što je Hrvatska danas, o njegovim refleksijama nakon posjete Jasenovcu, o razgovorima s bivšim predsjednicima Stjepanom Mesićem i Ivom Josipovićem, kao i s drugim mojim istaknutim prijateljima, o čitanju djela velikana kao što su bili Slavko Goldstein i Vlado Gotovac. Knjiga donosi odgovor na pitanje uspijeva li Adolf Pilsel postati svjestan svojih političkih i ideoloških zabluda na način na koji sam to postao ja u odnosu na mladenačko razdoblje u ustaškoj emigraciji? Knjiga je iskren i bolan razgovor oca i sina, čiji se vrhunac događa na mjestu stradanja mog mlađeg brata i Adolfova sina Branka Pilsela, nestaloga hrvatskog branitelja’, piše Drago Pilsel i zaključuje da je knjiga ’Povratak Adolfa Pilsela’ borba koja se, kao i druženje s demonima nacizma i ustaštva.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više