Novosti

Kultura

‘Posljednji Srbin u Hrvatskoj’ od 28.2. u kinima

Prva hrvatska zombi komedija iz budućnosti o suživotu Hrvata, Srba i zombija Predraga Ličina na kino-repertoaru od zadnjeg dana veljače

‘Posljednji Srbin u Hrvatskoj’, redatelja Predraga Ličine 28. veljače počinje igrati u kinima. Radi se, kako kaže autor, o prvoj hrvatskoj zombi komediji iz budućnosti o suživotu Hrvata, Srba i zombija, dok se u epizodnim ulogama nalaze Slovenci, Bosanci, njemački doktor, talijanska aktivistica i američki general. U filmu glume Krešimir MikićHristina Popović, Tihana Lazović, Dado Ćosić, Dušan Bućan, Janko Popović Volarić, Sergej Trifunović, Siniša Popović, a u epizodnoj ulozi pojavljuje se i pjevačica Severina.

U nedavnom intervjuu za Novosti Ličina, koji je i scenarist ‘Posljednjeg Srbina…’, rekao je ovo: ‘U filmu ima dosta efekata koji se rade u moćnim kompjuterima. Dio radnje odvija se u svemiru, pa izrada scena i kadrova koje nismo bili u mogućnosti snimiti na realnim lokacijama zahtijeva malo više vremena. Kako u filmu ima i dosta zombija, tako imamo i zahtjevnog posla u tonskoj obradi sa zastrašujućim urlikanjem živih mrtvaca.’ Snimljen je u produkciji Kinorame.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više