Novosti

Kultura

Predstavljanje knjige Tomislava Jakića

Predstavljanje knjige ‘Nisu svi (bili) slijepi – odabrane kolumne’ održat će se u četvrtak 4. listopada u 19 sati u dvorani Hrvatskog novinarskog društva

Ki3u39fxylq9fmo1hu2iabte53n

Srpsko narodno vijeće poziva na predstavljanje knjige Tomislava Jakića ‘Nisu svi (bili) slijepi – odabrane kolumne’ koje će se održati u četvrtak 4. listopada u 19 sati u dvorani Hrvatskog novinarskog društva (Perkovčeva 2, Zagreb). Knjiga u izdanju SNV-a sadrži nekoliko desetaka Jakićevih kolumni objavljenih najvećim dijelom u samostalnom srpskom tjedniku ‘Novosti’, ali i u nekim drugim medijima, odnosno publikacijama, kao i desetak do sada neobjavljenih tekstova.

‘Čitajući kolumne Tomislava Jakića odabrane za ovu priliku, teško se oteti utisku da čitate nešto što se sasvim približilo skoro pa malom čudu u svijetu medija koji nas okružuje. Riječ je o nečemu što je svojevrsni udžbenik pisanog novinarstva koji poštuje sve ono što je ‘klasična’ škola ovog zanata s razlogom bespogovorno zahtijevala: jasno definirani povod teme, obaveznost preciznog odgovora na svih pet školskih pitanja – ko, kad, gdje, kako i zašto - ali i više od toga. Znanje, stav, edukativnost, kontekstualizaciju, dokumentiranost, predviđanje…’, napisao je Zlatko Dizdarević, novinar i bivši ambasador BiH u Hrvatskoj, u predgovoru knjige.

Pored Jakića i Dizdarevića, na predstavljanju, koje će voditi novinar i književnik Ivica Đikić, govorit će i Boris Pavelić, novinar Novog lista.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više