Novosti

Društvo

Priče s granice

Portal InfoMigrants danas je objavio podcast Priče s granice, koji kroz osam epizoda vodi slušatelje na audio putovanje kroz političke i fizičke barijere s kojima se susreću migranti i migrantkinje diljem Europe

Large rsz 1pri%c4%8de s granicev1

(foto Ilustracija InfoMigrants)

Senegal, Mediteran, granica Mađarske i Srbije, planine Francuske i Italije - krajolici su to kojima vodi novi podcast Priče s granice. Podcast je snimljen na engleskom jeziku i istražuje svakodnevne muke na rutama migranata koji se nadaju ući na područje Europske unije iz Afrike ili s Bliskog istoka.

Migranti i migrantkinje svjedoče o brojnim preprekama s kojima se susreću, kao što su policijsko nasilje, strah od utapanja u moru ili smrzavanja u Alpama između Italije i Francuske.

InfoMigrants je za ovaj podcast angažirao novinare i novinarke diljem Europe, vodio intervjue s aktivističkim kolektivima i humanitarnim organizacijama, uključujući SOS Mediterranée, Mađarski helsinški odbor i Care4Calais, kao i s brojnim izbjeglicama i migrantima.

Prva epizoda počinje u Senegalu, gdje mnogi još uvijek sanjaju o bijegu od života u siromaštvu i dolasku u Europu, a završava u Calaisu, posljednjoj stanici prije prelaska kanala La Manche. Prve tri epizode objavljene su danas, a pet preostalih epizoda bit će objavljivano svakog idućeg četvrtka po jedna. Dostupne su na različitim podcast platformama, uključujući Spotify i Apple, kao i na Soundcloudu.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više